ZIMIHC Maatwerk

2012 Utrecht in Liedjes

Utrecht in Liedjes 2012.

Henk Westbroek heeft al zijn liedjes in Utrecht geschreven. Zonder die prachtige stad en haar inwoners hadden ze niet geschreven kunnen worden. Als Henk een tekst wil schrijven let hij heel bewust een beetje meer op zijn omgeving dan gebruikelijk en dan kan een opmerking van een toevallige passant of een zin op een muur de aftrap van een nieuw lied worden.

Zo kwam hij op het idee voor het liedje Gijzelaar van Het Goede Doel toen een gierige en aartsluie kennis van hem - op het wed in café De Vriendschap - formuleerde dat gijzelaars toevallig wel de mazzel hadden dat ze nooit hun eigen eten hoeven te koken. Of te betalen.

In een feestartikelenwinkel op de Amsterdamse Straatweg riep een vader tegen zijn zoontje dat wilde dat pa de hele winkel voor hem leegkocht: "Joh, ik ben toch zeker Sinterklaas niet, er groeit geen geldboom in mijn tuin." Die zin werd het anker van een beroemd lied op een plaat van Kinderen voor Kinderen.

Bij een wedstrijd van FC Utrecht waarbij de spelers het nogal kalmpjes aan deden riep een boze supporter naar de slenterende voetballers: "He luie donders, Mannen moeten werken!" Mannen moeten werken werd vervolgens de titel en tegelijkertijd de kernzin van een lied dat hij voor FC Utrecht schreef.

Omdat Henk in de loop der jaren in vrijwel elke Utrechtse wijk woonde is er eigenlijk geen wijk te noemen waarin geen liedjes geboren zijn. Daarom is het zo leuk dat hij in de feestelijke aanloop naar het jaar 2018 -  waarin Utrecht hopelijk culturele hoofdstad van Europa zal zijn - in alle Utrechtse wijken komt zingen en spelen met liedjes die in al die verschillende wijken geboren zijn. Dat doet hij niet alleen. Meestergitarist Joost Vergoosen doet mee, evenals Philibert van de Bos, die alle instrumenten met toetsen prachtig bespeelt. Het meest bijzondere aan deze serie voorstellingen is dat Marieke van der Ven, verreweg de meest beroemde tap- en ritmedanseres van Utrecht, het ritmische fundament van de optredens voor haar rekening neemt. 

Henk trad de laatste 15 jaar maar 2 keer in zijn eigen stad op. In Maarssen waar hij in zijn studietijd een week of 3 logeerde wel 6 keer. Dat wordt nu in één keer goedgemaakt

Win twee kaartjes voor een van de optredens 
Laat ons weten waarom jij Utrecht zo mooi vindt. Mail in 1 zin jouw liefde voor ons stadsie naar online@utrecht2018.nl en maak kans op twee vrijkaarten voor een van de tien voorstellingen naar keuze.


Meer info
http://www.utrecht2018.eu/Home/Nieuws/Winactie-gratis-naar-Utrecht-in-liedjes

 

 

 

 

 

 

Contact

T +31 (0)30 276 1788 / +31 (0)6 1330 5252

M m.spanjers@zimihc.nl

Adres
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

ZIMIHC theaters