ZIMIHC Maatwerk

2018 Utrecht Brass Conferentie

Als opwarmer voor de European Brass Band Championships 2018 organiseert ZIMIHC het Utrecht Brass Weekend. Muzikanten, dirigenten, componisten, bestuurders, (semi-)professionals en andere geïnteresseerden in blaasmuziek kunnen hun hart ophalen met inspirerende lezingen, leerzame workshops en gezellige netwerkmomenten.
Reserveer hier je plek op de conferentie en workshops, buffet en lunch.

Programma zaterdag 28 april
13.30 opening wethouder Kees Diepeveen

13.40 Dubbel interview over het programma Utrecht Brass. Waarom startte ZIMIHC dit programma, wat zijn de resultaten tot nu toe? Sprekers: Martine Spanjers & Wolter Lommerde

13.50 Lezing “Van blaasorkest tot community”, door Matthijs van Ganzewinkel, dirigent Harmonie Orkest Vleuten

14.10 Lezing “For your eyes only” door Rene Ranzijn over visuele vernieuwing in de hafabra sector: hoe kan een orkest een visueel attractief programma realiseren om daarmee (nieuw) publiek te trekken?

Pauze

15.00 Workshop door Rik Mol. Mol is docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vaste solotrompettist bij het Metropole Orkest. Hij won ondermee de European Trumpet Contest en de Yamaha Soloist Award. Lees meer over Yamaha-artiest Rik Mol op zijn website.

15.00 Workshop door David Kutz. De Canadese tubaspeler Dave Kutz woont sinds 2003 in Nederland en speelt de solo tuba positie in het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij doceert aan het Conservatorium van Amsterdam, geeft masterclasses en coacht de kopersecties van het Nationaal Jeugd Orkest, Utrechtsch Studenten Concert en het Sweelinck Orkest. Meer informatie over Yamaha-artiest David Kutz vind je op zijn website. Bekijk ook op YouTube de korte video over David Kutz en zijn liefde voor de tuba. 

16.30 Plenaire afsluiting: presentatie workshops & discussie

17.00 Opening foto tentoonstelling: I’ve got the music in me door Maria Sujecka met aansluitend borrel

18.00 Buffet (vooraf reserveren)

20.00 Concert met Brassband De Waldzang (Nederlands Kampioen brassband 2017) en Brassband Amersfoort

Programma zondag 29 april
13.30 lunch met dirigent en cornettist Russell Gray (tijdens EBBC2018 ook gastdirigent bij Brassband Schoonhoven).

15.30 concert: het tweede try-out concert door Brassband Schoonhoven en Belgisch kampioen Brassband Willebroek.


NB: Op de stadhuisbrug en op bootjes op de Oude gracht presenteren diverse blaasmuziekorkesten uit Utrecht stad en regio zichzelf op zaterdag 28 april als opwarmer voor het Europees Brassband Kampioenschap


European Brass Band Championships 2018
Tussen 28 april en 6 mei organiseert ZIMIHC de European Brass Band Championships in Utrecht. De beste brassbands van Europa strijden om de prestigieuze titel van Europees Kampioen en de stad Utrecht staat een week lang in het teken van de blaasmuziek. Geniet ook van de vele andere (openlucht)concerten, het grandioze Galaconcert en als afsluiting de Brass Party! Kijk voor het volledige programma op www.ebbc2018.nl of volg Utrecht Brass op FacebookTwitter en Instagram!

Het Utrecht Brass Weekend en de Utrecht Brass Conferentie worden mede mogelijk gemaakt door Yamaha en de Gemeente Utrecht.

Contact

T +31 (0)30 276 1788 / +31 (0)6 1330 5252

M m.spanjers@zimihc.nl

Adres
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

ZIMIHC theaters