ZIMIHC Maatwerk

2018 Utrecht Brass Conferentie

Als opwarmer voor de European Brass Band Championships 2018 organiseert ZIMIHC het Utrecht Brass Weekend op 28 en 29 april. Muzikanten, dirigenten, componisten, bestuurders, (semi-)professionals en andere geïnteresseerden in blaasmuziek kunnen hun hart ophalen met inspirerende lezingen, leerzame workshops en gezellige netwerkmomenten.

De zaterdagmiddag begint met een interview met Martine Spanjers en Wolter Lommerde van ZIMIHC. Zij vertellen over de achtergrond van het Utrechtse structurele blaasmuziekprogramma Utrecht Blaast/Utrecht Brass en de resultaten die dit tot nu toe teweeg heeft gebracht. Tot slot is er de lezing For your eyes only͟ door Rene Ranzijn. Hij vertelt over visuele vernieuwing in de hafabra-sector en hoe een orkest een visueel attractief programma kan realiseren om daarmee (nieuw) publiek te trekken.

Voor muzikanten zijn er vervolgens workshops van twee Yamaha-artiesten: trompettist Rik Mol (solotrompet Metropole Orkest) en tubaïst David Kutz (solotuba Nederlands Philharmonisch Orkest). Tot slot is er een plenaire afsluiting en een borrel.

’s Avonds kunnen deelnemers genieten van een try-out concert door Brassband Amersfoort en Nederlands kampioen Brassband De Wâldsang.

Op zondag 29 april is er vanaf half twee een lunch met dirigent en cornettist Russell Gray (tijdens EBBC2018 ook gastdirigent bij Brassband Schoonhoven). Tot slot kunnen deelnemers vanaf half vier genieten van het tweede try-out concert door Brassband Schoonhoven en Belgisch kampioen Brassband Willebroek.

Contact

T +31 (0)30 276 1788 / +31 (0)6 1330 5252

M m.spanjers@zimihc.nl

Adres
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

ZIMIHC theaters