ZIMIHC Maatwerk

2016-2018 Sing Me In

In samenwerking met de Europese koorfederatie en 9 andere organisaties in Europa heeft ZIMIHC met succes een beroep gedaan op de subsidiemogelijkheden van het Erasmus Plus – Youth Programme van de Europese Unie. Dit werd gedaan met het project “Sing Me In - Collective Singing in the Integration Process of Young Migrants”.

DOWNLOAD de handboeken

Zingen met groepen jonge vluchtelingen
Jongeren met een migratieachtergrond opnemen in bestaande koren
Werken in een schoolcontext
Repertoire gids (alleen beschikbaar in het Engels)
De handboeken verschijnen in 11 talen. Kijk op de website van ECA-EC om welke talen het gaat.

Sing Me In is een strategisch partnerschap op initiatief van de European Choral Association - Europa Cantat (ECA/EC). In totaal zijn 10 organisaties uit 9 Europese landen betrokken.

Sing Me In wil dirigenten van kinderkoren en jeugdkoren in heel Europa voorzien van pedagogische strategieën en hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat “samen zingen” een positieve rol speelt in het integratie proces van jonge mensen die het risico van uitsluiting lopen.

Sing Me In loopt van Oktober 2016 tot September 2018 en ontvangt in totaal een bedrag van EUR 240.000 van het Erasmus Plus – Youth Programme.

Sing Me In wordt gecoördineerd door de European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC) (DE) in samenwerking met  Estonian Choral Association (EE),  Sulasol (FI), Ung i Kor (NO),  ZIMIHC (NL),  Koor&Stem (BE),  A Coeur Joie (FR),  Musica International (FR), Moviment Coral Català (ES), Koro Kulturu Dernegi (TR) and  Fayha Choir (LB)

Presentatie handboeken & conferentie
Op 15 september wordt in Leuven de Nederlandse vertaling van de handboeken uit het project Sing Me In gepresenteerd. Koor & Stem heeft hiervoor een inspirerend programma samengesteld - onmisbaar als je met kinderen wilt zingen. Meer informatie vindt je hier.

Eerste bijeenkomst Sing Me In Utrecht
Tijdens de internationale koorconferentie Cross the line op 11 en 12 november 2016 in Utrecht (ZIMIHC theater Zuilen) vindt de eerste internationale vergadering van het project Sing Me In plaats. Utrecht heeft daarmee ook de aftrap van dit bijzondere internationale project.

Persbericht september 2016
 

Contact

T +31 (0)30 276 1788 / +31 (0)6 1330 5252

M m.spanjers@zimihc.nl

Adres
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

ZIMIHC theaters