ZIMIHC Maatwerk

2012 Made in Turkey

Made in Turkey 2012

Wie ben je en wie wil je zijn? Identiteit speelt een hoofdrol in deze fusion voorstelling waarin folklore en urban dans versmelten tot één geheel. De dansers, videobeelden van de stad van contrasten Istanbul en spoken word artist Umit-C nemen je mee in een wereld waar traditie en moderniteit hand in hand gaan.  Laat je verrassen, meeslepen en geniet! Datum: 7, 8 en 9 april 2012

Maar liefst 60 gedreven volksdansers uit onder andere de Amersfoortse dansgroep Mozaik en de Haagse dansgroep Hayde presenteren samen met de urban dansers van de Wednesday Danceday een wervelend Turks dansspektakel. Onder leiding van choreograaf Niels van der Steen werken zij samen met gastdansers Aydan Uysal en Gökhan Cagatay Bölek en  gastdocenten uit Istanbul zoals Serdar Sezer (Fire of Anatolia) en Duygu Etikan (urban dans en cineast). Mozaik en Hayde dansten al in 2010 samen tijdens de volksdansshow Bulusma onder leiding van Ahmet Demirbag.

De stedelijke premières vinden plaats in ZIMIHC theater Zuilen in het Vorstelijk Complex in Utrecht, het Culturalis Theater in Den Haag en Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Made in Turkey is een samenwerking tussen ZIMIHC huis voor amateurkunst en Culturalis en wordt georganiseerd ter ere van 400 jaar Nederland-Turkije handelsrelaties. De voorstelling is tot stand gekomen met de persoonlijke bijdrage van Ahmet Demirbag en Baykal Dogan en valt voor Culturalis binnen het project Kriss Kross. Made in Turkey wordt financieel ondersteund door de Gemeente Amersfoort, Den Haag en Utrecht, Fonds 1818, Fonds voor Cultuurparticipatie, SICA en het VSB Fonds.

Data & kaartverkoop

De kaarten zijn te reserveren en af te halen bij de drie theaters. Kijk voor openingstijden van de kassa’s op de bijbehorende sites. Kaarten bedragen € 12,00.

Voorstelling 7 april
Locatie: Vorstelijk Complex, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht
Tijd: 20.00 uur
Reserveren: www.vorstelijkcomplex.nl of via 06 – 54774441

Voorstellingen 8 april
Locatie: Culturalis Theater, Hobbemastraat 120, 2526 JS Den Haag
Tijden: 15.00 en 20.00 uur

Resereveren: www.culturalis.nl

Voorstelling 9 april
Locatie: De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13, 3811 BP Amersfoort
Tijd: 16.00 uur
Reserveren: www.lievevrouw.nl of via 033 - 422 65 55

ORGANISATIE

Made in Turkey is een samenwerkingsproject van ZIMIHC huis voor amateurkunst en Culturalis en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Amersfoort, Gemeente Utrecht, Fonds 1818, Fonds voor Cultuurparticipatie, Ministerie Buitenlandse Zaken en het VSB Fonds.
(fotografie Jeroen Meijerink)