ZIMIHC Maatwerk

Films wijkcultuurhuizen

Vierluik Wijkcultuurhuizen in Utrecht

ZIMIHC heeft samen met Cultuur19, Het Wilde Westen, De Vrijstaat en Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland een 4-luik van korte films gemaakt om onze manier van werken en onze rol in de samenleving te illustreren. In elk van deze 4 korte films wordt een thema belichten: 1. Participatie; 2. Verbinden en ontmoeten; 3. Talentontwikkeling en 4. Samenwerking.

De filmpjes zijn op 15 februari gepresenteerd aan leden van de gemeenteraad die cultuur in hun portefeuille hedden. Dat was een bijzondere ontmoeting met leuke gesprekken.

Bekijk hier de teaser
Bekijk hier het eerste filmpje over participatie

Bekijk hier filmpje 2 over talentontwikkeling

Bekijk hier filmpje 3 over Verbinden en Ontmoeten

Bekijk hier filmpje 4 over Samenwerking

 

NB: de films zijn binnenkort allemaal te bekijken op ons YouTube kanaal.

Participatie
Deelnemen, meedoen. Daar gaat het ons om. Meedoen met kunst. Kunst zelf maken of genieten van kunst die anderen maken. Dat kan allemaal in onze ZIMIHC theaters, die we ook wel de culturele trapveldjes noemen, omdat ze net als de voetbalkooien bij iedereen om de hoek zijn. Je kan er snel naartoe, het is een veilig thuis om jezelf te ontwikkelen en jezelf te laten zien. Op kleine podia in onze foyers, maar je kan ook “shinen” in de theaterzalen die bij de cultuurhuizen horen.

Kunst maakt gelukkig, het is goed voor gezondheid en het zelfvertrouwen, door kunst ontmoet je elkaar. Kortom: met de cultuurhuizen bereiken we meer dan alleen plezier in kunst. Dát maakt de ZIMIHC theaters en de andere wijkcultuurhuizen extra bijzonder. Ze bevinden zich op het snijvlak van meer domeinen, zoals welzijn, zorg en onderwijs.

En de mensen zijn zelf aan de bal. Wij helpen ze op weg. En iedereen kan meedoen.

Voorbeeldproject
Een goed voorbeeld is ons project “De kunst van delen”, waar jongeren en ouderen samen op het podium staan om muziek te maken. Op 12 april is hiervan een speciale presentatie te zien in het kader van Utrecht: Age Friendly Cultural City. In ZIMIHC theater Zuilen, vanaf 16.00 uur. Binnenkort volgt meer informatie!

 

Contact

T +31 (0)30 276 1788 / +31 (0)6 1330 5252

M m.spanjers@zimihc.nl

Adres
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

ZIMIHC theaters