ZIMIHC Maatwerk

2015 Holland House Pecs

english

In de zomer van 2015 vindt het Europa Cantat Festival XIX plaats in Pécs (Hongarije). ZIMIHC organiseert hier samen met diverse Nederlandse koormuziekorganisaties een Holland House: dè plek op het festival om kennis te maken met alles wat Nederland en in het bijzonder Utrecht op het gebied van koren en koormuziek te bieden heeft. ZIMIHC doet dit omdat zij in 2021 het festival opnieuw naar Nederland wil halen.

Het Europa Cantat Festival is het grootste internationale zangersfestival van Europa. Het vindt elke drie jaar plaats op een andere plek in Europa. In 2009 was dit festival voor het eerst en met groot succes in Nederland. ZIMIHC was toen initiatiefnemer en organisator van dit festival in Utrecht.

Programma Holland House
Het Holland House is een ontmoetingsplek voor festivaldeelnemers. Ook is het een informatiepunt waar koororganisaties uit Nederland zich presenteren. Daarnaast biedt het Holland House een programma van workshops, concerten en presentaties aan de hand van een dagelijks thema als “Beautiful Men” en “All about Bach”. Het definitieve programma wordt eind juni gepresenteerd op facebook en kun je hier downloaden.

Het Holland House is tijdens het Europa Cantat Festival van 24 juli - 2 augustus 2015 dagelijks tussen 12-21 uur geopend. Het Holland House is gehuisvest in The Civil House (www.ckh.hu), in het hart van historisch Pécs en nabij het centrale festivalplein.

Partners
Het Holland House wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht en de Nederlandse Ambassade in Hongarije. ZIMIHC geeft het Holland House vorm met onder meer Nederlands Kamerkoor, Nederlands Studenten Kamerkoor, festival Cantarode, Vereniging Nederlandse Korenorganisaties en nog veel meer.

Meedoen?
Zing je of ben je lid van een koor dat naar Pecs gaat voor Europa Cantat, of ben je van plan dat te doen, meld je dan aan bij ZIMIHC. We bekijken dan samen met je wat voor programma we voor het Holland House kunnen realiseren.
Voor de goede orde: ZIMIHC kan je helaas niet ondersteunen in reis- en verblijfkosten in Pécs. Wel proberen we je meer podium te bieden en ontmoeting en uitwisseling tot stand te brengen.

(fotografie: Rico van Houten)

Contact

T +31 (0)30 276 1788 / +31 (0)6 1330 5252

M m.spanjers@zimihc.nl

Adres
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

ZIMIHC theaters