ZIMIHC Maatwerk

2005 - 2010 Dag van het Park

Tien parken, vele bezoekers en een mooie dag in mei...

Dag van het park tussen 2005 en 2010.

Uit het park bij jou om de hoek komen geluiden van muziek, lachende kinderen en rinkelende fietsbellen. Boven de bomen steekt het dak van een grote tent uit. Nieuwsgierig ga je op onderzoek uit... In het park tref je picknickende gezinnen, sportende kinderen, muziekliefhebbers en een swingend bandje. Waar ben je terecht gekomen?

De Dag van het Park in Utrecht is onderdeel van de landelijke Dag van het Park, een initiatief van de ANWB. Deze dag heeft zijn oorsprong in België en bestaat daar al ruim 15 jaar.

De ANWB heeft vier jaar geleden het initiatief genomen om ook in Nederland een Dag van het Park in te stellen. De Dag van het Park is een dag om aandacht te vragen voor het groen in de (binnen) stad.

Op de Dag van het Park worden zo veel mogelijk parken in Nederland levendige plekken waar culturele, culinaire en sportieve activiteiten plaatsvinden. Een prima gelegenheid voor een dagje uit in eigen stad, of juist naar parken van andere steden om te zien wat die te bieden hebben.

ZIMIHC coördineerde tussen 2005 en 2011 de Dag van het Park in Utrecht. Sinds 2012 wordt deze dag in Utrecht georganiseerd door Via Vinex. De activiteiten in de parken worden georganiseerd door wijkbewoners, ondersteund door Natuur & Milieucommunicatie van de gemeente Utrecht.

In alle deelnemende parken worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Voor meer info over de landelijke dag van het park en deelnemende gemeenten kun je terecht op www.dagvanhetpark.nl.