ZIMIHC Maatwerk

Buluşma

Buluşma 2010.

Buluşma is Turks voor "hernieuwde kennismaking".

Buluşma is een wervelende show rond de Turkse volksdanskunst. Voor deze unieke show waarin oost en west elkaar ontmoeten, staan zestig Haagse en Utrechtse amateurdansers samen met hun docenten en met dansers en muzikanten van het Internationaal Danstheater op het podium. Zij zullen onder leiding van de uit Istanbul afkomstige docent Ahmet Demirbag een aantal nieuwe dansen instuderen. De choreografieën van Demirbag zijn over de hele wereld uitgevoerd en wonnen vele prijzen.

Voor Buluşma danst het Internationaal Danstheater de choreografieën Zwarte Zee (bekend uit Stampende Stilte), Mut en Trakia. De voorstelling wordt begeleid door muziek van het Internationaal Danstheater en Ahmet Demirbag. In januari en februari 2010 is de voorstelling te zien op diverse locaties.

Buluşma is een samenwerkingsproject van ZIMIHC (Utrecht), Culturalis (Den Haag), Internationaal Danstheater en Stadsschouwburg Utrecht en wordt financieel ondersteund door de Gemeente Utrecht Afdeling Bestuurlijke, Internationale en Subsidiezaken.