ZIMIHC Maatwerk

2018 Holland House Tallinn

In de zomer van 2018 vindt het Europa Cantat Festival XX plaats in Tallinn (Estland). ZIMIHC organiseert hier samen met diverse Nederlandse koormuziekorganisaties een Holland House: dè plek op het festival om kennis te maken met alles wat Nederland en in het bijzonder Utrecht op het gebied van koren en koormuziek te bieden heeft. ZIMIHC organiseerde in 2015 voor het eerst het Holland House in dit festival.

Het Europa Cantat Festival is het grootste internationale zangersfestival van Europa. Het vindt elke drie jaar plaats op een andere plek in Europa. In 2009 was dit festival voor het eerst en met groot succes in Nederland. ZIMIHC was toen initiatiefnemer en organisator van dit festival in Utrecht.

Programma Holland House
Het Holland House is een ontmoetingsplek voor festivaldeelnemers. Ook is het een informatiepunt waar koororganisaties uit Nederland zich presenteren. Daarnaast biedt het Holland House een programma van workshops, concerten en presentaties aan de hand van een dagelijks thema. Het definitieve programma wordt eind juni gepresenteerd op deze website.

Het Holland House is tijdens het Europa Cantat Festival van 27 juli - 5 augustus 2018 dagelijks tussen 12-21 uur geopend. Het Holland House is gehuisvest in het appartement van de eerste Nederlandse ambassadeur in Estland, in het hart van historisch Tallinn aan het centrale festivalplein.

Meedoen?
Zing je of ben je lid van een koor dat naar Tallinn gaat voor Europa Cantat, of ben je van plan dat te doen, meld je dan aan bij Ruben Timmer. We bekijken dan samen met je wat voor programma we voor het Holland House kunnen realiseren.
Voor de goede orde: ZIMIHC kan je helaas niet ondersteunen in reis- en verblijfkosten in Tallinn. Wel proberen we je meer podium te bieden en ontmoeting en uitwisseling tot stand te brengen.

Weten hoe het in 2015 was? Kijk dan hier.

 

Contact

T +31 (0)30 276 1788 / +31 (0)6 1330 5252

M m.spanjers@zimihc.nl

Adres
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

ZIMIHC theaters