ZIMIHC Maatwerk

Verenigingsmonitor

21 juni 2018 13:30 | Gevraagd

Maak kans op een van de twaalf Advies op Maat trajecten van de SESAM academie over een onderwerp naar keuze! Hoe? Doe dan voor 16 juli mee met de VerenigingsMonitor. Lees hieronder meer over dit onderzoek en hoe je mee doet.

Het belang van muziekverenigingen, koren, toneelverenigingen, schilderclubs, dansverenigingen, etc. voor onze samenleving is groot. Maar hoe gaat het eigenlijk met de kunst- en cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland?
Om dat in beeld te brengen start het LKCA samen met ZIMIHC en andere partners een grootschalig onderzoek. Met meer kennis kunnen overheden, koepels en ondersteunende instellingen hun beleid beter afstemmen op actuele ontwikkelingen en behoeften. Om zo de verenigingen en stichtingen te versterken. We nodigen besturen van kunst- en cultuurverenigingen en -stichtingen van harte uit om de vragenlijst (voor maandag 16 juli) in te vullen..

Klik hier voor meer informatie, of ga direct naar de vragenlijst.

Drie redenen om mee te doen

  1. Door mee te werken draag je bij aan de zichtbaarheid van cultuurverenigingen en –stichtingen in Nederland.
  2. Hoe hoger de respons, hoe beter het beeld van het reilen en zeilen van cultuurverenigingen en –stichtingen, hoe beter subsidieverstrekkers en beleidsmakers in kunnen spelen op ontwikkelingen en behoeften.
  3. Maak kans op een van de twaalf Advies op Maat trajecten van de SESAM academie, en ontvang ondersteuning op een onderwerp naar keuze. Zoals fondsenwerving, strategie, vrijwilligersbeleid of marketing en communicatie.

Klik hier voor meer informatie, of ga direct naar de vragenlijst.

 

Kan ik meedoen?

Ja, als je…

  1. bestuurder bent van een vereniging of stichting
  2. de vereniging of stichting een bestuur heeft dat bestaat uit vrijwilligers
  3. en de vereniging of stichting mensen laat samenkomen die in hun vrije tijd kunstzinnig, creatief of muzikaal actief zijn. Het gaat hierbij om het ‘zelf maken’ van kunst (dus zelf musiceren, toneel spelen, schilderen, schrijven, foto’s maken etc.). Het onderzoek richt zich niet op verenigingen waarin kunst uitsluitend ‘ervaren’ en/of besproken wordt, zoals leesclubs. Het richt zich ook niet op erfgoed- of gezelligheidsverenigingen, zoals de historische kring of de carnavalsvereniging.

 

Contact

T +31 (0)30 276 1788 / +31 (0)6 1330 5252

M m.spanjers@zimihc.nl

Adres
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

ZIMIHC theaters