ZIMIHC Maatwerk

Workshop Misa Criolla

13 Nov 2016 | Muziek

Uitgangspunt Is het van binnenuit leren voelen van de specifieke Latijns Amerikaanse ritmische patronen. We doen dit door op allerlei manieren met ritme bezig te zijn: te dansen, bodypercussion en natuurlijk door te zingen!  We studeren de bekende Misa Criolla van Ramirez in.

Voor wie? Een aanrader voor een koor wat van plan is om één van deze werken uit te gaan voeren, een uitgelezen kans voor dirigenten die zich willen verdiepen in dit stuk, maar ook erg leuk om 'zomaar' aan mee te doen!

Door wie? De dag staat onder leiding van dirigent Maria van Nieukerken en de musici van de Latijns Amerikaanse formatie Los Criollos: Alvaro Pinto Lyon (gitaar,zang), Orlando Mino (gitaar, charango), Fred Abbingh (piano, accordeon) en Renato Freygang (slagwerk).

Maria staat bekend om haar effectieve, aantrekkelijke en snelle manier van repeteren en Los Criollos staan vanuit hun achtergrond garant voor een authentieke behandeling van deze Zuid-Amerikaanse volksmuziek.

Hoe ziet de dag eruit? Na een muzikale verrassing door Los Criollos start Maria start met ‘body-percussion’ waarmee de basis is gelegd voor een dag waarin vooral ritme en plezier centraal staat. Samen met Los Criollos geeft Maria informatie over de herkomst van de ritmes en dansen waarop bijvoorbeeld de Misa Criolla gebaseerd is. Iedereen danst het Carnavalito en de Chacarera waarna telkens de verbinding met de partituur gelegd wordt.

Iedereen krijgt de kans om de Bombo, Charango en andere instrumenten beter te leren kennen en uit te proberen. Ook is er natuurlijk aandacht voor uitspraak en betekenis van de Spaanse teksten.

Aan het einde van de middag voeren de deelnemers samen met Grupo Los Criollos en Maria van Nieukerken delen uit van het stuk waar die dag aan gewerkt is.. Dit optreden van de deelnemers in Latino sfeer zorgt voor een spetterende afsluiting van de dag!

Opgeven? Stuur een mail aan info@mariavannieukerken.com

De deelnemersbijdrage  is E 50,- p.p.
Deelnemers verzorgen zelf de bladmuziek (uitgave Lawson-Gould, Warner Bros Publications)

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van Utrechtzingt, een meerjarig programma wat de ambitie van ZIMIHC om in 2021 het Europa Cantat Festival opnieuw naar Utrecht te halen, ondersteunt.

Locatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen
Bouwstraat 55
Utrecht

Wanneer

13 november 2016 t/m 13 november 2016
10:00 tot 17:00

Kosten

50

Reserveren

info@mariavannieukerken.com