ZIMIHC Maatwerk

Workshop met Peter Dijkstra

03 Nov 2016 | Muziek

Workshop door dirigent Peter Dijkstra voor gevorderde amateurzangers en dirigenten. Peter Dijkstra is chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor. Deze workshop wordt dan ook in samenwerking met het NKK georganiseerd. Centraal staat het Requiem van Duruflé (het gaat om de delen 1,2,3,4,6 en 9 van de uitgave die vooraf kan worden gedownload)*. De workshop is een unieke kans om met deze topdirigent te werken. Met de deelnemers studeert hij het stuk in. Aan de orde komen allerlei aspecten die te maken met ensemble-zingen, zoals frasering, klankvorming, menging en intonatie, maar ook analytische aspecten van het Requiem van Duruflé.

Deelnemers moeten in elk geval noten kunnen lezen en duidelijk aangeven in welke stemgroep ze zingen. De workshop gaat door (er zijn inmiddels 25 deelnemers en er is nog ruimte voor mannenstemmen).

Begeleiding door organist Matthias Havinga. Locatie Willibrordkerk.

Toegang
regulier Euro 34,50
studententarief Euro 19,50 (studentenkaart meebrengen)

LET OP: in verband met het evenwicht in de stemgroepen worden sopranen en alten op de wachtlijst gezet. Bas, bariton en tenor kunnen nog wel inschrijven (update 12 oktober 2016)

* De partituur die gebruikt wordt bevat ook de orgelpartij. De verwachting is dat hier ook aandacht voor zal zijn omdat er begeleiding is door een orgel. Let daarop indien je zelf een partituur wilt aanschaffen, de partituren met alleen de koorpartij zijn wellicht kleiner.

Meer informatie of reserveren via m.spanjers@zimihc.nl.
 

Locatie

Willibrordkerk
Minrebroederstraat 21
3512 GS  Utrecht

Wanneer

3 november 2016 t/m 3 november 2016
13:00 tot 16:00