ZIMIHC Maatwerk

30 jaar ZIMIHC: Utrecht Tekent

08 Jun 2019 | Beeldend

Zaterdag 8 juni
Utrecht Tekent
10.00 - 18.00 uur

Utrecht Tekent
ZIMIHC tovert samen met het Huis van Betekenis op zaterdag 8 juni 2019 het Hof van Bern om tot een eigentijds Montmartre waarin de tekenkunst centraal staat. 

Op dit intieme plein, midden in het hart van het splinternieuwe winkelgebied Leidsche Rijn Centrum, gaan kunstenaars samen aan het werk. Je kunt workshops volgen en ter plekke tekenaars aan het werk zien en er is getekend werk te koop bij de boekenkar. Zowel op het Hof van Bern, als elders in het winkelcentrum kom je tekenaars tegen: in de supermarkt bij de groenteafdeling, in een schoenenzaak en in een koffiezaak. Kijk, koop kunst of ga 's middags zelf aan de slag in een van de vele gratis workshops.

Gratis workshops
Volg een tekenbootkamp, kom stoepkrijten of ramen beschilderen, maak de langste tekening van Leidsche Rijn of duik in de toekomst met de tekenjukebox! Er wordt op heel veel verschillende manieren getekend: traditioneel met potlood en papier, maar ook stoepkrijttekenen voor kinderen, tekenen op glas voor jongeren, werken met acryl en nog veel meer.

ZIMIHC werkt in dit evenement samen met het Huis van Betekenis, Leidsche Rijn Centrum, Jeugdfonds Cultuur, tekenaars van De Inktpot en studenten van de HKU.

ZIMIHC is jarig
Utrecht Tekent is onderdeel van ZIMIHC's jubileum: ZIMIHC is dit jaar 30 jaar oud! En dat vieren we graag met jou. De hele maand juni staat in het teken van ons jubileum. Elk weekend in juni organiseren we feestelijke evenementen verspreid over de stad Utrecht. We trakteren op optredens, blaasmuziek, een streetfood- en kunstfestival, workshops, theater en nog veel meer.

Locatie

Hof van Bern
Leidsche Rijn  Utrecht

Wanneer

8 juni 2019 t/m 8 juni 2019

Kosten

gratis

Opmerkingen

Leuk voor kinderen