ZIMIHC theater Wittevrouwen

Silêncio, de fado dwaalt door Utrecht

19 Okt 2018 | Muziek

De Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra gaan van zondag 14 oktober tot en met zondag 18 november 2018 op tournee langs verrassende locaties in alle uithoeken van Utrecht.

Op 19 oktober zijn ze te gast bij ZIMIHC theater Wittevrouwen. Tijdens hun programma Silêncio toveren zij ons theater om tot Fadoclub, geïnspireerd op de muziekcultuur in de Portugese hoofdstad Lissabon.

Silêncio, de Fado dwaalt door Utrecht
“De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Nederland. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties, zoals ze ook in Portugal plaats vinden. We zitten dicht op het publiek. Ze reageren tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel in een echte fadoclub te zijn.”

Magda Mendes is geboren en opgegroeid in Lissabon. Al op haar twaalfde ging zij daar studeren aan het conservatorium en vanaf dat moment staat haar muzikale leven in het teken van de traditionele Portugese muziek. In 2002 bracht de muziek haar naar Nederland en sindsdien woont ze in Rotterdam waar drie jaar geleden de dwaaltocht Silêncio begon. Ook tourt ze regelmatig langs de Nederlandse theaters en door haar nieuw programma Oliveiras is ze dit jaar genomineerd voor De Gouden Notekraker, een prijs waar musici stemmen op de meest opvallende prestaties van het afgelopen seizoen.

Ward Veenstra speelde als gitarist jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen de meeste liedjes schreef voor haar met een Edison bekroonde cd Nomade. Vorige jaar produceerde hij het nieuwe album van de Antilliaanse zangeres Izaline Calister.

Facebook evenement

Locatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen
Bouwstraat 55
3572 SP  Utrecht

Wanneer

19 oktober 2018 t/m 19 oktober 2018
20:00 tot 22:00

Kosten

€ 15,00

Website

http://www.zimihc.nl/wittevrouwen