ZIMIHC theater Wittevrouwen

De Bende van Noord

15 Feb 2018 t/m 16 Feb 2018 | Theater

De bende van noord is een hilarische komedie met een grof en grimmig randje over de kwetsbaarheid én wreedheid van jonge kinderen in de brute wereld.

Anno 2018, zeven kinderen van nog geen tien jaar oud spelen oorlogje, terwijl ver van huis door grote mensen de échte oorlogen worden gestreden. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar: samen spelen ontketent keer op keer ruzie, maar in je eentje kun je niet spelen. De gepeste Daantje, voortdurend het pispaaltje van de zes andere kinderen, is een onmisbaar onderdeel van de bende. Want als gezellig samen spelen niet lukt, moet je dat toch op iemand kunnen afreageren.

Langzaam maar zeker begint hun speelgoedoorlogje de eerste slachtoffers te eisen: de kinderen doden gezamenlijk een eekhoorn – een gebeurtenis die doet nadenken over de consequenties van hun daden. Waar ligt de grens tussen gespeelde en echte oorlog? Mag je wreed zijn tegen anderen als je daar zelf plezier uit haalt? En waar komt de drang om zó met vuur te spelen toch vandaan? Bij De bende van noord?

Regie: Ludy Graffelman

Spel: Boris Andriessen, Merlissa Diele, Nienke Ellenbroek, Annemijn van Herwijnen, Vivianne Montagne, Shermaily Riley en Nona Wallerbosch  

Met dank aan: Arnike van den Hoek

Locatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen
Bouwstraat 55
3572 SP  Utrecht

Wanneer

15 februari 2018 t/m 16 februari 2018
20:30 tot 21:30

Kosten

Normaal 11,- Studenten 9,-

Opmerkingen

Rolstoelvriendelijk: Ja

Website

http://www.facebook.com/ToneelgroepDePython