Vrouwe IJsselstein Swingt

Het huidige vrouwenkoor Vrouwe IJsselstein Swingt, is 30 jaar geleden ontstaan en bestaat momenteel uit 34 leden. Wij zingen close harmony en de nummers zijn 4 tot 6 stemmig a capella. Een paar jaar geleden zijn we begonnen ons repertoire te herzien; moeilijker, uitdagender. Wij richten ons op jazzy en latin, close harmony swingende nummers, nederlands- en engelstalig. In 2004 zijn wij met begeleiding gaan zingen. Een deel van het repertoire voeren wij nu uit met combo of pianist. De muzikale leiding van het koor is al bijna 25 jaar in handen van dirigent Floor van Erp. Hij is muzikaal en artistiek leider, zorgt voor nieuw repertoire en arrangeert ook zelf voor de groep.

Wij proberen ons zo veel mogelijk te manifesteren op festivals, zoals het International Vocal Group Festival in Tilburg, het Nederlands Koorfestival (beste vrouwenkoor lichte muziek in 2005!). Verder treden wij op bij verschillende gelegen-

heden zoals bij zomerfestivals en culturele dagen. Naast de reguliere optredens, willen wij ook (twee)jaarlijks een avondvullende show verzorgen in ons thuistheater het “Fulco” in IJsselstein. in 2002 was dat de show “Vrouwe”, in samenwerking met een theaterregisseur. In 2004, zonder regisseur deze keer, de show “Wintertaferelen”. Dit keer gedeeltelijk met muzikale begeleiding van het swingende combo van Colijn Buis. Met veel aandacht voor het visuele aspect d.m.v. sfeervolle decors en bijpassende kledingoutfits. In december 2005 ging deze show met succes op herhaling, zij het met uitgebreider repertoire en samenwerking met het combo.

In september 2007 gaven wij, ter gelegenheid van ons 30-jarig bestaan, een vernieuwende muziektheatershow met combo, in samenwerking met regisseur Ramses Graus.

Natuurlijk voor iedereen die van (zang)muziek houdt. We zijn trouwens op zoek naar lage alten!

Wij zijn ook te boeken voor een optreden door bedrijven, verenigingen of andere instellingen.

Je kunt ook altijd even komen kijken en luisteren of ons koor ook iets voor jou is op onze repetitieavond, woensdag van 20.00 tot ± 22.30 in het Fulcotheater.

Bezoek eens onze website op www.vrouweijsselsteinswingt.nl

Ons mailadres is: info@vrouweijsselsteinswingt.nl of voor PR-zaken naar pr@vrouweijsselsteinswingt.nl

Contact

T 030 6883245

M pr@vrouweijsselsteinswingt.nl

W http://www.vrouweijsselsteinswingt.nl/

Adres
Postbus 315
3500 AH IJsselstein

Genres