Vocal Vision

Vocal Vision is een jonge ambitieuze groep zangers en zangeressen, die met veel plezier en enthousiasme bouwt aan een breed repertoire binnen de lichte muziek. Een hoge kwaliteit en een integratie van zang en enscenering zijn daarbij de pijlers.

In september 2003 werden de eerste audities voor Vocal Vision gehouden en een maand later startte de groep in een bezetting van 5 sopranen, 5 alten, 5 tenoren en 5 bassen. In korte tijd groeide de groep uit tot een ensemble met een volwassen, eigen geluid, een grote onderlinge cohesie en een overtuigende, doordachte presentatie. Nog steeds experimenteert de groep met nieuwe stijlen, het spectrum binnen het repertoire is zeer breed: moderne popsongs, ballads, echte close-harmony, nederlandstalige nummers, Braziliaanse en Afrikaanse liedjes. We proberen daarbij de grenzen op te rekken, en zoeken naar een goede balans tussen gangbare, herkenbare nummers en meer experimentele stijlen, vooral in de wereldmuziek.

Omdat Vocal Vision in kleine bezetting voornamelijk 4- en 5-stemmige nummers zingt, is het muzikale niveau van de individuele leden een belangrijk aandachtspunt. De partijen worden thuis zelfstandig ingestudeerd met behulp van mp3-bestanden die op de website staan. Bij de audities wordt geselecteerd op affiniteit met het lichte-muziekgenre, op algemeen muzikaal niveau, stembeheersing, toonvastheid, zelfstandigheid en solistische potenties. Ook is er een leeftijdscriterium. Het organiseren en neerzetten van optredens, met alle bijbehorende zaken als choreografie, aankleding, ontwerp van promotiemateriaal, techniek e.d. doet een appél op alle koorleden om actief bij te dragen. Nieuwe initiatieven zijn daarbij steeds van harte welkom.

Vocal Vision organiseert zelf avondvullende concerten, werkt mee aan gecombineerde concerten en festivals, en wordt regelmatig uitgenodigd om een gelegenheidsoptreden te geven. Geregeld maken we ook opnames van losse nummers of complete concerten.

Vocal Vision bestaat in volledige bezetting uit 5 sopranen, 5 alten, 5 tenoren en 5 bassen. Vocal Vision staat onder leiding van Matthijs Overmars. Matthijs is koordirigent en muziekdocent, met een brede belangstelling voor het aansturen van muzikale processen, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Hij studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium (o.a. bij Reinier Wakelkamp), specialiseerde zich aanvankelijk in de kerkmuziek, en richtte in 1984 met vier studiegenoten de a capellagroep Intermezzo op.

In de loop der jaren groeide Intermezzo uit tot een professionele en internationaal zeer gewaardeerde vocal group met een heel eigen concept en signatuur.

Contact

T 030-69 30 721

M PR@Vocal-Vision.nl

W http://www.vocal-vision.nl/

Adres
Dijnselweg 113
3705 EL Zeist

Genres