Vocaal Ensemble MUSA

Britse schoonheid op het continent

23 Jun 2017 | Muziek

Misschien wel de belangrijkste pijler van de Britse klassieke muziek is de lange traditie van koorzang die het land kent. Geïnspireerd door dat rijke erfgoed zijn door de eeuwen heen de prachtigste werken voor gemengd koor geschreven.

Wat de werken van Purcell, Vaughan Williams, Howells en Tavener gemeen hebben zijn hun religieuze en culturele wortels. Het programma van MUSA wordt omkranst door muziek van één van de meest beroemde Britse componisten uit de Barok: Henry Purcell.

Voor de mis in g mineur liet Ralph Vaughan Williams zich inspireren door de Britse oude muziek en zorgde daarmee voor een herleving van de Engelse polyfonische koorstijl. Het middendeel van het programma wordt gevormd door twee werken die de harten van velen over de hele wereld geraakt hebben: John Taveners’ Song for Athene en Take him, earth, for cherishing van Herbert Howells.

MUSA en Peter Dijkstra brengen met dit concert een hommage aan de magnifieke Britse koortraditie, die niet alleen binnen het Verenigd Koninkrijk maar ook ver buiten de Britse landsgrenzen een rol van betekenis speelt.

 

Programma

Henry Purcell, Hear my prayer, O Lord; Remember not, Lord, our offences; Lord, how long wilt thou be angry?; I was glad when they said unto me

Ralph Vaughan Williams, Mis in g mineur

John Tavener, Song for Athene

Herbert Howells, Take him, earth, for cherishing

Henry Purcell / Sven-David Sandström, Hear my prayer, O Lord

Locatie

Pieterskerk
Pieterskerkhof 3
3512JR  Utrecht

Wanneer

23 juni 2017 t/m 23 juni 2017
20:15

Kosten

€18,- (normaal) / €15,- (student, CJP, U-pas)

Reserveren

http://www.musa.nu/britse-schoonheid

Website

http://www.musa.nu/britse-schoonheid