Vocaal Ensemble COQU Utrecht

35 jaar Coqu

04 Feb 2018 | Muziek

Vocaal ensemble Coqu bestaat in 2018 vijfendertig jaar. Dat vieren we met twee lustrumconcerten, op 3 en 4 februari in Zeist (Evangelische Broederkerk) en Utrecht (Janskerk). Coqu werkt elk half jaar met een andere dirigent en werkt voor dit project samen met dirigent Nico van der Meel, het orkest Collegium Musicum Den Haag en Emma Huijsser op barokharp. Met vijf solisten erbij wordt het ongetwijfeld een feestelijk concert. Naast het jubelende Dixit Dominus van Händel staan er stukken van Buxtehude, Zachow en Scarlatti op het programma.
In het Dixit Dominus valt in de orkestbezetting het gebruik van twee viool- en twee altvioolpartijen op. Deze bezetting was gebruikelijk voor kerkmuziek, maar begin 18de eeuw werd steeds vaker gekozen voor enkele altviool, wat een helderder klankbeeld geeft. Händel leerde deze schrijfwijze van zijn eerste leraar, Friedrich Wilhelm Zachow (1663-1712). Zachow was cantor en organist in Halle en werd daar beroemd om zijn expressieve kerkcantates. De inzet van een harp in zijn cantate Herr, wenn ich nur dich habe is uniek voor die tijd en heeft Händel mogelijk geïnspireerd bij het instrumenteren van zijn oratoria Saul en Ester.
Een groot voorbeeld voor jonge Duitse componisten was organist en componist Dietrich Buxtehude (1637-1707).  Herzlich lieb hab ich Dich, o Herr is een laat werk van Buxtehude, een zetting van een onbekend kerklied van Martin Schalling uit 1569.
Van D. Scarlatti klinkt a capella het Laetatus sum.
Graag nodigen we je uit te komen luisteren naar dit feestelijke jubileumconcert. Als je slim bent koop je je kaarten online, dat is vijf euro goedkoper dan aan de kassa.
Voor meer informatie over het programma, de meewerkende musici en links naar de kaartverkoop, ga naar www.coqu.nl of de facebookpagina van Coqu www.facebook.com/vocaalensemble.coqu
 

Locatie

Janskerk
Janskerkhof 26
3512 BN  Utrecht

Wanneer

4 februari 2018 t/m 4 februari 2018
15:30 tot 17:15

Kosten

Voorverkoop 20 / 15, Kassa 25 / 20

Opmerkingen

Vanaf 12 jaar
Rolstoelvriendelijk: Ja

Website

http://www.coqu.nl/