Van Wanten

Van Wanten is improvisatie. Jos Buitink op piano en Herman van Tongerloo op alt- en tenorsaxofoon werken met eigen composities, thema's die voortdurend uitgewerkt en bijgesteld worden tijdens een optreden. Zo ontstaan er, ook voor henzelf, altijd weer nieuwe muzikale verhalen. Buitink en Van Tongerloo werken met heldere thema's en schema's maar gaan in hun improvisaties soms de kant op van 'Instant Composing'. Jos Buitink speelt met invloeden van uit de jazz, klassiek en minimale muziek. Herman van Tongerloo put uit jazz, blues en pop. Van Wanten is ruim tien jaar geleden ontstaan toen Buitink en Van Tongerloo samenwerkten aan muziekopdrachten voor de VPRO. Voor vele programma's heeft Van Wanten filmmuziek gemaakt. Fragmenten hieruit, de tunes en de achtergrondmuziek vormen veelal de basis voor hun thema's. De muziek van Van Wanten evolueert, niet alleen tijdens optredens, maar ook in de loop der jaren is de muziek voortdurend in verandering gebleven. Van Wanten werkt soms samen met saxofonist Gijs Hendriks (Instant Composing), Raymond Rutting (fotograaf), Gerard Til (fotograaf en filmmaker)  en Kees van Domselaar (dichter). Voor een impressie van wat Van Wanten doet kunt u op youtube terecht. (Youtube Van Wanten).  U kunt ook terecht op <font color="#0066cc">www.vanwantenjazz.nl</font>.

 

Jos Buitink speelt met muziek. Inspiratie haalt hij zowel uit de lichte muziek als uit de klassieke muziek. Jos was actief in het jazztrio Triflex tot aan het overlijden van drummer Ray Chander in 2010. Verder speelde hij in het Jazzkwartet SPOC. Op dit moment is Jos Buitink actief in het duo Van Wanten: 'een muzikaal avontuur, met saxofonist Herman van Tongerloo. Als componist is Buitink al jaren actief onder andere voor televisie, theaterproducties (Kantlijn, Theatergroep K-oulissen) en instant composing onder andere in samenwerking met de schilder Simone Stawicky. Jos organiseert verder kunstmanifestaties waarbij producties in een snelkookpan tot stand komen.

 

Herman van Tongerloo is sinds de jaren 80 actief als zanger, tekstschrijver, componist en saxofonist. Herman schrijft al jaren tekst en muziek onder andere voor de VPROen  IKON. Als gastdocent liedtekstschrijven is hij verbonden aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ook maakt hij filmmuziek o. a. voor de korte film die in 2005 het Gouden Kalf won (‘de Grotten van Han van Vloten’ van Ellen Blom). In de jaren 80 en 90 speelde hij onder andere in de Utrechtse band Spoorloos, waar hij tevens tekst en muziek voor schreef. Later speelde hij ook als saxofonist bij de Phones en tot voor kort in de BX Bleusband. Op dit moment werk hij tevens samen met pianist Jos Buitink en gitarist/basgitarist Peter Fokkema in het trio Bloedgrijs dat het luisterlied ten gehore brengt.

Contact

T 0628291511

M comnou2010@gmail.com

W http://www.vanwantenjazz.nl/

Adres
utrechtseweg 78
3704 HE Zeist

Genres