Tuur

recensie in FRET: "Tuur is een zanger, toetsenist en componist die alles op zijn debuutalbum zelf heeft ingespeeld. Tuur zingt kleine liedjes over hoop, geloof en liefde. De toetspartijen die in elk nummer alom aanwezig zijn, doen deze cd vrolijk klinken. Door het geluid, de teksten en zijn ingetogen manier van zingen doet Tuur denken aan Spinvis..."

Biografie

De in 1975 geboren Tuur bleek de lokroep van de vleugel in zijn ouderlijk huis niet te kunnen weerstaan. Op vijfjarige leeftijd startte hij met zijn eerste pianoles. Vele docenten werden versleten in een poging richting te geven aan zijn muzikaliteit. Het conserveren van bestaande muziek gaf hem niet de gewenste uitdaging. Op achtjarige leeftijd componeerde hij daarom zijn eerste kleine muziekstukken.

In het laatste jaar van de lagere school verstoorde hij met een aantal vriendjes een gezapige muziekavond met een enthousiaste rock & roll act. Een eerste bandje was gevormd. In de jaren die hierop volgde speelde hij als toetsenist, en een enkele keer als drummer, in verschillende bandjes.

Van de zuurverdiende spaarcentjes werd een viersporen recorder aangeschaft waarmee hij veel experimentele projecten vastlegde. Naast zijn eigen werk produceerde hij ook werk voor bevriende muzikanten.

Zijn ambities groeide uit tot het punt waarop hij de band Kippevel oprichtte. In deze formatie kon hij als voorman en schrijver van tekst en muziek zijn ei kwijt. Ook was het de periode waarin hij een bewuste keuze maakte voor het schrijven in de Nederlandse taal.

Verschillende geluidsdragers werden opgenomen en een lange rij optredens resulteerden in een sterke live performance. Eén van de hoogtepunten was het winnen van de Amsterdamse popprijs.

De volledig versleten viersporen recorder werd ingeruild voor een zestien sporen harddisk recorder. Dit betekende de start van zijn thuisstudio waarin hij zich regelmatig opsloot.

De thuisstudio projecten namen serieuze vormen aan. De vrijheid en de mogelijkheid om zelfstandig kwalitatief goede opnames te maken gaf Tuur nieuwe mogelijkheden. Het opnemen van een cd waarop hij zelf alle instrumenten en zangpartijen voor zijn rekening nam was een logische stap. De eerste cd van Tuur ‘Reiziger in tijd’ was geboren.

Voor de vertaling van opnamen naar een live performance wist Tuur een aantal bevriende muzikanten te strikken waarmee een strakke en stevige act ontstond.

Contact

T 06-51704286

M info@bestbewaardegeheim.com

W http://www.bestbewaardegeheim.com/

Adres

Utrecht

Genres