Trio Te Huur Utrecht

De publicitaire hype rond dit nieuwe acoestische trio gaat alle proporties te buiten. In de kranten treft je dagelijks honderden mini-advertenties aan, in sommige steden hangen de aankondigingen op de ramen en deuren van huizen. Bewoners van de stad Brussel gaan zelfs zo ver dat ze de naam voor hun Franstalige medebewoners vertalen in ‘A louer’.

En toch gaat het om een produkt van vaderlandse bodem, uit de Domstad wel te verstaan. Het Trio Te Huur, in een later stadium wellicht ook “te ….”, juist ja.

Trio Te Huur nader toegelicht

Wat ontstond als een spontane gril, namelijk naar aanleiding van de wijkcultuurprijs, is uitgegroeid tot een geheel eigensoortige driekoppige band. Het acoestisch Trio Te Huur heeft in haar korte bestaan reeds meer opgetreden dan gerepeteerd. Het Trio gaf act de presence bij de opening van het Kunsthuis, speelde in de Domtoren, opende de Monumentendag en bezocht Averechts en Parnassos.

Het is tijd voor een nadere kennismaking.

Trio Te Huur speelt ballads en reli-jazz. De composities en arrangementen van de hand van Jan Cremers zijn ontleend aan de muziek van Duke Ellington, Archie Shepp en Charles Mingus. Tevens klinken Sydney Bechett en Louis Sclavis door. Deze cocktail wordt gelardeerd met muziek van Russische, maar ook van Latijns Amerikaanse origine.

De drie leden komen uit de brede kring der Utrechtse amateurmuzikanten (Tegenwind, Djesz Kabab, SJU-leerorkest) en streven ernaar voortdurend van repertoire te wisselen. De bezetting (basklarinet, euphonium en contrabas) is spannend en biedt een speciale klankkleur.

Trio Te Huur uitgebreid

Trio Te Huur, sedert een jaar aktief op kleinere podia, duikt zo nu en dan op onder een andere naam: Sherpa Steps (zie elders op deze site). Tijdens een optreden van de Music World Series ontstond een spontaan kwartet met de Irakese percussionist Sattar al Saadi. Later sloot ook altsaxofonist Lex de Wolf aan. De samenwerking beviel zo goed dat de Utrechtse musici besloten gezamenlijk door te gaan. Voor publiek dat houdt van weemoedige ballades vermengd met ballroomjazz, gebracht in een vaudeville stijl door een jonge veelbelovende snaar, een koperblazer en een rietblazer op wiens rekening het leeuwendeel van de arrangementen komt.

Trio Te Huur bestaat uit Dick van Ingen op euphonium, Marien Albertsboer op contrabas en Jan Cremers op basklarinet.

Trio Te Huur/Sherpa Steps: niet voor braderie of bruiloft, wel voor omlijsting van culturele en/of andere happening.

Contact

T 030 - 262 21 99

M jan@mjcpro.nl

Adres
Nieuwekamp 11-E
3512 KN Utrecht

Genres