Toneelvereniging Jan Claussen

Jan Claussen speelt De Gelaarsde Poes

09 Mrt 2018 | Theater

Jan Claussen speelt De Gelaarsde Poes

De Gelaarsde Poes is een parodie van het oude verhaal, het sprookje De Gelaarsde Kat. Als musical is het een humoristisch en muzikaal theatersprookje en dus, bij uitstek, geschikt als familievoorstelling voor Toneelvereniging Jan Claussen uit Linschoten, die dit op 9 maart op de planken brengt.

Het thema van De Gelaarsde Poes is zeer herkenbaar, want het overkomt ons allemaal. Je wilt het niet, maar toch betrap je je er soms op dat je afgunstig over de schutting kijkt naar die mooie nieuwe auto van de buurman of naar de promotie van je vriend die daardoor die vakantie naar de Malediven kan realiseren die jij al jaren op je lijstje hebt staan. Je koopt een staatslot, klaagt bij je baas of zoekt een baan boven je macht om ook dat geluk te vinden! Maar maakt het je echt gelukkig?

Ook Jaap uit De Gelaarsde Poes zoekt het geluk nadat hij bij de dood van zijn vader slechts de poes en zijn vlooien erft! Als hij dan een fee redt en zij een wens in vervulling kan laten gaan vraagt hij om een stem voor zijn reisgezel, de poes. Deze ontpopt zich dan tot een echte praatjesmaker, die alles op alles zet om zijn baas te helpen hogerop te komen. Jaap komt daarmee zelfs tot in het paleis van de koning en zou door een huwelijk met zijn oudste dochter het ultieme geluk kunnen vinden. Maar maakt het Jaap echt gelukkig zich anders voor te doen dan hij is?

Het antwoord op deze vraag krijgt u als u op 9 maart naar Linschoten komt. De voorstelling vindt plaats in dorpshuis De Vaart in Linschoten. De zaal is ’s avonds open om 19.30 en de voorstelling start om 20.00. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar. In de voorverkoop kunnen de kaarten worden gekocht bij de Boon’s Markt in Linschoten. Kaarten kunnen ook worden gereserveerd door een email te sturen naar marion@janclaussen.nl. Prijs €10,00.

Locatie

Dorpshuis De Vaart
Jacob Barneveldlaan 24
3461 GA  Linschoten

Wanneer

9 maart 2018 t/m 9 maart 2018
20:00 tot 22:30

Kosten

10 euro

Reserveren

marion@janclaussen.nl
0653634592

Opmerkingen

Leuk voor kinderen
Vanaf 7 jaar
Rolstoelvriendelijk: Ja

Website

http://www.janclaussen.nl/