Titia Vaags

Kinderboeken schrijven - online

12 Apr 2017 t/m 31 Dec 2019 | Taal

Werk in eigen tijd en tempo aan je kinderboek in wording

Vind je het fijn om aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen? Heb je de behoefte om korte verhalen of een boek te schrijven? Maar mis je de nodige kennis en gereedschappen? 

In deze cursus nemen we de kennis- en de taalontwikkeling van kinderen als uitgangspunt. Hoe ziet de (fantasie)-wereld van een kleuter eruit? Waar houden 8-jarigen van en waarom? Waarin verschillen zij van jonge tieners? Uniek aan deze cursus is dat je je verhalen leert afstemmen op het ontwikkelingsniveau van de verschillende leeftijdscategorieën.

Daarnaast leer je de gereedschappen kennen en gebruiken waarmee je kinderverhalen, of een heel boek, kunt opbouwen. Ook ontdek je welk genre je het beste ligt. Of je nu griezelverhalen of sprookjes wilt schrijven, fantasy of realistische verhalen, het kan allemaal. 

Per bijeenkomst komen één of meer onderwerpen aan de orde, zoals ruimtebeschrijving, perspectief: wie vertelt het verhaal, dialoog, tijd en stijl. Ook bespreken we teksten van bekende schrijvers; wat maakt hun boeken aansprekend?

Per les/onderwerp ontvang je een korte huiswerkopdracht. Tijdens de afspraak per telefoon/skype of toch op kantoor, worden positieve punten en suggesties ter verbetering besproken. Ook maken we dan weer een afpraak voor de volgende les. Je bepaalt zelf het aantal lessen!  Kosten per uur € 50,-.

Locatie

Naar keuze
Utrecht

Wanneer

12 april 2017 t/m 31 december 2019

Kosten

€ 50,- per uur

Reserveren

info@vaagstaalenverhaal.nl
06-17025796

Opmerkingen

Dit is een herhalend evenement

Je kunt je op elk gewenst moment inschrijven, maar ook weer stoppen.


Vanaf 21 jaar
Rolstoelvriendelijk: Ja

Website

http://www.vaagstaalenverhaal.nl/