Theatergroep Lunetics

Introductiecursus Improviseren

Algemeen

“Zeg altijd nee en je krijgt een veilig leven. 

Zeg altijd ja en je krijgt een leven vol avontuur.”

 (Keith Johnstone)

In deze korte compacte cursus leer je allereerst hoe leuk het is om nieuwe dingen uit te proberen en samen met anderen te spelen. Spelen in de ware zin van het woord. Wedden dat je al meer blijkt te kunnen dan je dacht? Hoewel er verschillende theaterwerkvormen (o.a. uit theatersport) gebruikt worden is het doel niet het maken van een voorstelling voor publiek. Deze cursus start op basisniveau dus enige voorkennis of ervaring is niet nodig.

In 9 lessen van 2 uur komen de belangrijkste basisprincipes van (theater)improvisatie aan bod die geoefend zullen worden met dramaoefeningen en klassieke theatersportgames. Hierbij moet je denken aan ‘durven’ te spelen, creatieve processen (‘hoe kom je d’r op?’), het openstaan voor spelaanbod van anderen, lichaamshouding, status, emotie, ruimtegebruik, timing en samenspel.

Na afloop ben je bekend met de beginselen van improvisatietheater, en zul je met plezier uitdagingen aangaan, zelfs als deze een beetje buiten je comfortzone liggen. Anders dan de reguliere Basiscursus Theatersport van 12 lessen is aan deze cursus is in beginsel geen eindpresentatie verbonden. Uiteraard is deze cursus wel een mooie opstap als je verder wilt gaan met improvisatietheater, en voor wie wil optreden is er altijd een podium beschikbaar. Bij deze cursus is geen les ‘zangimpro’ inbegrepen zoals bij de Basiscursus Theatersport wel het geval is.

Plaats: Cultureel Centrum De Musketon’Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht

Tijd: iedere maandagavond, van 20.00-22.00 uur
Eerste les: 13 mei 2018, 20.00 uur
Lesoverzicht: 13-5, 20-5, 27-5, 3-6, 17-6, 24-6, 1-7, 8-7, 15-7 (10-6 geen les)
Kosten: €140,- (incl. 21% BTW). U-pas houders krijgen korting.
Info en inschrijven: online inschrijfformulier
Let op: er is een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar, en de volgorde van aanmelding is bepalend. Je ontvangt direct na inschrijving een bevestiging per email. Neem contact op indien je na een uur nog geen bevestiging ontvangen hebt. Van de cursus ontvang je rond de aanvangsdatum een BTW-factuur.

Locatie

Cultureel Centrum ‘De Musketon’
Hondsrug 19
3524 BP  

Reserveren

info@lunetics.nl
06-34944350
https://www.lunetics.nl/introductiecursus-improviseren

Opmerkingen
  • Vanaf 18 jaar