Theater Slot Zeist

Pinter's Omerta / De Dienstlift

20 Apr 2018 | Theater

De Engelse Nobelprijswinnaar Harold Pinter schreef deze eenakter als comedy of menace: zwarte humor door oplopende beklemming en dreiging.

Op 20 april wordt De Dienstlift gespeeld in Theater Slot Zeist.
(Vanaf najaar 2018 maakt De Dienstlift in Zeist deel uit van een tweeluik: Pinter's Omerta. 
Dit tweeluik wordt op 5, 12 en 19 oktober in Theater Slot Zeist gespeeld.)

Twee huurmoordenaars wachten in een kelder in een grote stad op de opdracht die komen gaat.

Gebruikelijke routines verlopen anders dan gewoonlijk. En steeds meer verontrustende vragen dringen zich bij hen op: ‘is het hier wel veilig?’, ‘zijn we hier alleen?’ én: ‘waarom neemt-ie nou geen contact op?!’
In de kelder is een dienstlift die zo nu en dan menuverzoeken bezorgt. Plots komt er geluid uit een spreekbuis. Iemand wil hen spreken...

In het stuk spelen dreiging, beklemming en verwarring een grote rol. Vanwege het absurde van de situatie en de typisch ‘Pinteriaanse’ dialogen is De Dienstlift echter ook een stuk met humor.

Huis van Theater is een nieuw, semi-professioneel theatercollectief dat vanuit bestaand repertoire vernieuwende en brutale voorstellingen maakt. Spelers en makers hebben de toneelschool, de regieopleiding of een film-acteursopleiding afgerond. ‘Pinter’s Omerta’ (waar ‘De Dienstlift’  onderdeel van uitmaakt) is hun eerste productie. 

Locatie

Theater Slot Zeist
Zinzendorflaan 1
3503 CE  Zeist

Wanneer

20 april 2018 t/m 20 april 2018
20:15 tot 21:15

Kosten

10,00

Reserveren

info@theaterslotzeist.nl
--
http://www.theaterslotzeist.nl/

Website

http://www.theaterslotzeist.nl/