The Flintstones Square Dance Club

Square Dancing is één van de meest oorspronkelijke vormen van Country Dance die je maar kan bedenken. Ontstaan uit de velschillende Europese dansvormen tijdens de grote trek naar Amerika, heeft deze dansvorm zich ontwikkeld tot een moderne activiteit..

Square Dancing is iets wat je met je partner, en zelfs met het hele gezin kan doen. Heb je geen partner, geen nood, zo zijn er meer en een danspartner is snel gevonden.

Deze danssoort wordt door vier paren, of een veelvoud daarvan, uitgevoerd op moderne Country muziek die in veel gevallen hergearrangeerd is. De dansleider is hierbij onmisbaar omdat hij de dans continu leidt, vaak op een manier waar veel Country artiesten nog iets van kunnen opsteken.

In Amerika is in veel staten Square Dancing verplichte kost op de scholen. Het leuke echter is dat je over de hele wereld terecht kunt als je Square wilt dansen. Er zijn nooit problemen zoals dat op een bepaald nummer een bepaalde dans gedaan moet worden, iedereen kan altijd, overal en met anderen dansen.

Wij dansen elke 4e en 5e zondag per maand, waarbij de 5e zondag gebruikt kan worden voor een speciaal thema.

Wij dansen een afwisselend programma voor beginners en gevorderden. Er is dus iets te beleven gedurende de gehele dag.

Contact

T 033-4558898

M sdc@flintstones.tk

W http://www.flintstones.tk/

Adres
Luiterf 2
3822 CD Amersfoort

Genres