Tango La Zapada Utrecht

In Utrecht verzorgen we op 5 avonden cursussen Argentijnse Tango op verschillende niveaus. De cursussen duren 14 weken en starten in februari en september.

Naast deze cursussen organiseren we ook regelmatig workshops en salons (dansavonden) en een wekelijkse practica en oefensalon op vrijdag.

De Argentijnse Tango is een parendans, dus je moet wel zin hebben om samen met iemand te dansen, maar in wezen biedt de Tango een plek voor iedereen.

Hoewel de gemiddelde danser zich in de leeftijdsgroep 25-50 jaar bevindt, zijn er ook vele uitschieters naar boven en beneden te vinden.

Je hebt geen ervaring in andere dansvormen nodig.

Tango La Zapada

werd in 1995 opgericht door ons, Muzaffer Demiray en Birkit Wildenburg, om ons als dansers en docenten professioneel op de Argentijnse Tango te richten.

We geven 4 dagen per week les in Utrecht, daarnaast organiseren we workshops, oefenavonden en salons (dansavonden). Ook worden we op andere plekken in het land uitgenodigd voor workshops en optredens.

Al sinds 1994 zijn we regelmatig over de grens te vinden (o.a. België, Duitsland, Frankrijk en Schotland).

Ons werk bestaat veel uit lesgeven maar we treden ook graag op. Naast vele kleinere optredens al dan niet met live muziek hebben we ook in theaters en voor televisie gedanst.

Ook zijn we in de theaters te vinden. Eerder met onze eigen tangovoorstelling "Ensueños de Tango" en in een muziektheaterstuk (voor volwassenen vanaf 7 jaar) met Frank Groothof: "Orpheus en de Hellehond van de Hades". En op dit moment zijn we druk met onze nieuwe voorstelling "Motivo de Tango". Meer informatie over de theatervoorstellingen vind je op onze website.

De Argentijnse Tango

heeft zijn wortels rond 1880 in Buenos Aires en is inmiddels uitgegroeid tot een dikke boom met takken die reiken tot over de hele wereld.

De Argentijnse Tango is een parendans[/vet] waarin het in de eerste plaats gaat om het samen bewegen als één. Het is een [vet]improvisatie dans[/vet], waarin het leiden en volgen centraal staan. Iedere pas is een verrassing, na iedere pas kan weer iets nieuws gebeuren. Zo ontstaat er een wisselwerking tussen de beide partners, die wisselwerking wordt ook wel de [vet]dialoog genoemd, en is iedere keer weer anders. Soms intens, soms oppervlakkig, soms ingetogen, soms uitbundig etc. Maar naast de dialoog van het paar vindt er ook nog een complexere wisselwerking plaats en dat is die, die ontstaat doordat je met vele dansparen op één dansvloer staat.

De Argentijnse Tango heeft een plek voor iedereen. Je kunt het zo eenvoudig of complex maken als je zelf wilt en toch verliest ie zijn vorm niet. De Argentijnse Tango grijpt je of doet je niets, er lijkt bijna geen tussenweg te bestaan. Velen gingen je voor en verloren zich in de Tango.

"Onze Tango"

Wij hebben ons op drie stijlen toegespitst:

1] Tango de salon in een volledig gesloten danshouding met een gezamenlijk balans.

2] Salon-stijl, hierbij gebruiken we ook een gesloten danshouding maar ieder blijft in eigen balans.

3] Espectaculo-stijl of Tango Fantasía, dit is een meer "open" danshouding die meer mogelijkheden biedt tot grotere figuren, een "show"-stijl.

Wat wij belangrijk vinden binnen de tango is allereerst respect. Respect voor de muziek, je partner en zijn/haar rol en voor je mededansers.

Dan komt natuurlijk de techniek. Om lekker te kunnen dansen en om te spelen met de muziek, de passen en elkaar is een goede techniek onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan een goede balans, de (dans)houding en aan het leiden en volgen.

Het laatste belangrijke onderdeel voor ons is humor. Aan dansen moet je plezier kunnen beleven. Tango kán heel serieus zijn, maar ook gezellig, vermakelijk of grappig.

Voor meer informatie kun je ook kijken op onze website: www.tangolazapada.nl

of je kunt ons mailen zap@tangolazapada.nl

Contact

T 030 - 2238927

M zap@tangolazapada.nl

W http://www.tangolazapada.nl/

Adres
W. Helmichstraat 19 , 3553 JT
3553 JT Utrecht

Genres