ZIMIHC theater Stefanus

Nederlands Koor Festival

17 Feb 2018 | Muziek

Zaterdag 17 februari
Nederlands Koor Festival

 

Wie wordt het beste koor van Utrecht?

Zaterdag 17 februari strijden in ZIMIHC theater Stefanus zeven Utrechtse koren voor de titel “Beste Koor van Utrecht 2018”. Het Nederlands Koorfestival (NKF) organiseert die dag in samenwerking met ZIMIHC de eerste editie van de Provinciale Korencompetitie voor Utrecht. De competitie vormt tevens de opmaat voor de Nationale NKF Finale, waar alle provinciale winnaars strijden om de nationale titel “Koor van Het Jaar 2018”.

Zeven Utrechtse koren strijden om de eretitel. Daarmee belooft het het korenfestival in Utrecht een gevarieerd feest voor koorliefhebbers te worden. Van popkoor tot klassiek, de variatie in stijlen is groot. Ieder koor wordt door een professionele jury onder leiding van voorzitter John Damsma op tien objectieve criteria beoordeeld. Het koor dat het hoogste aantal punten behaald mag zich twee jaar lang “Beste Koor van Utrecht” noemen en wint een directe plaatsing aan de Nationale NKF Finale 2018 op 2 juni a.s. in Hengelo.

Publieksprijs Utrecht
Ook het aanwezige publiek mag haar stem uitbrengen voor de NKF Publieksprijs Utrecht 2018. De winnaar van deze prijs mag zich twee jaar lang NKF Publieksfavoriet van Utrecht noemen. De hoogst beoordeelde NKF Publieksprijswinnaar van alle provinciale competities verdient tevens een plaatsing voor de Nationale NKF Finale 2018. Daarmee heeft het publiek een belangrijke stem in de grootste korencompetitie van Nederland.

Kom kijken en luisteren en moedig jouw favoriete koor aan!

Locatie

ZIMIHC theater Stefanus
Braziliëdreef 2
3563 CK  Utrecht

Wanneer

17 februari 2018 t/m 17 februari 2018
13:00 tot 17:15

Kosten

Aan de kassa (contant): €12 (volwassenen)/ €5 (kinderen). Voorverkoop: €9 (volwassenen)/ €4 (kinderen)

Opmerkingen

Rolstoelvriendelijk: Ja

Website

http://nederlandskoorfestival.nl/het-beste-koor-van-utrecht/