ZIMIHC theater Stefanus

Niekse Lunchpauzeconcert

07 Sep 2018 | Muziek

Vrijdag 7 september
Bij de Steef! lunchpauzeconcert: Niekse
13.00 - 14.00 uur

"Dutch folkie gets it right."

Op 7 september is het lunchpodium van Bij de Steef! van Niekse.

Niekse speelt melancholische indiefolk. Na jaren opgetreden te hebben als solomuzikant gaat hij vanaf dit jaar ook met band op tour.
Als band nemen ze het beste van traditionele folk/americana en combineren ze het met moderne indie tot een sfeervolle, herkenbare mix van de twee.
Met de soundscapes van gitarist Pete Barnes (o.a. Alcuna Wilds), melodieuze baslijnen van Léon Masselink (o.a. Galleons) en pulserende synths van toetsenist Jordy Pama (o.a. Alcuna Wilds) tilt Niekse zijn songs naar een nieuwe hoogte.

De kokjes maken de muzikale break compleet met stevige broodjes of een lekker stuk taart.

Over Niekse
In drie jaar tijd heeft Niekse ruim 100 shows gespeeld in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Solo weet hij met zijn tokkelliedjes een intieme verstilde sfeer neer te zetten terwijl hij met band het publiek weet te overdonderen met een verrassend vol en donker geluid. Op zijn CV staan onder andere tours met de Britse band Galleons, Zuid-Afrikaanse songwriter Gil Hockman en het Liedjescollectief (waarvan Niekse mede-oprichter is). Ook speelde Niekse voorprogramma’s voor Australische gitaarband Holy Holy en de Britse songwriter Ryan O’Reilly.

In maart 2018 verscheen het eerste full-length album “The Carnage Lane”, dat werd ontvangen met lovende kritieken. Ook nam Niekse een live EP op met band; geproduceerd door toetsenist Jordy Pama.
 

Locatie

ZIMIHC theater Stefanus
Braziliëdreef 2
3563 CK  Utrecht

Wanneer

7 september 2018 t/m 7 september 2018
13:00 tot 14:00

Kosten

gratis

Opmerkingen

Rolstoelvriendelijk: Ja