ZIMIHC theater Stefanus

Cinecuisine: Big Night

07 Dec 2018

Vrijdag 7 december 2018
Cinecuisine - Italiaanse avond - Big Night
18.30 uur inloop en buffet, 20.00 uur aanvang film

'T Hoogt Filmtheater en café en ZIMIHC Theater Stefanus presenteren:

Cinecuisine - Vier culinaire filmavonden uit verschillende werelddelen. 't Hoogt programmeert een speciale film uit de regio en ZIMIHC verzorgt een passend buffet en livemuziek.

18:30 - Pizzabuffet door Pizzaiolo030 en livemuziek door Italiaanse singer-songwriter Gianni Nanni
20:00: Film - Big Night


Big Night is een Amerikaans komisch drama over twee broers die in de jaren '50 in New Jersey het Italiaanse restaurant The Paradise runnen. Chef Primo (Tony Shalhoub) en manager Secondo (Stanley Tucci) zijn immigranten die hun restaurant staande proberen te houden tegenover een rivaliserend Italiaans restaurant. De zaken gaan niet goed en Secondo ziet nog maar een manier om klanten te werven. Hij 'regelt' een hoge gast om te komen dineren in The Paradise: Louis Prima, een gevierd Italiaans jazzmuzikant. De broers steken al hun energie in het bereiden van een groots feestmaal. Maar op de grote avond laat Louis Prima op zich wachten. De klanten worden steeds meer dronken en de broers naderen hun kookpunt.

Big Night is een lust voor het oog, het kleurrijke Italiaanse eten spat van het scherm af. De perfecte film voor bij een avondje goed Italiaans eten! De film ontving lovende kritieken bij zijn release in 1996 en won awards op onder andere het Sundance Film Festival en bij de Independent Spirit Awards. Regisseur én acteur Stanley Tucci werd met deze film een bekend gezicht in Hollywood. Leuk detail: Tucci’s neef heeft meegeschreven aan het script en zowel zijn moeder als zijn zus zijn te zien in de film. 

Regie: Campbell Scott & Stanley Tucci - Verenigde Staten - 1996 - 109 minuten - komisch drama - Engels en Italiaans gesproken - Nederlands ondertiteld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 'T Hoogt en krijg €2,- korting op vertoon (print of digitaal) van de nieuwsbrief!


Let op: Alleen online verkoop!

Locatie

ZIMIHC theater Stefanus
Braziliëdreef 2
3563 CK  Utrecht

Wanneer

7 december 2018 t/m 7 december 2018
18:30 tot 23:00

Kosten

Normaal: €17,50, Studentenkorting: €16,50, U-pas/actiekorting: €15,50, Cineville: €7,50.

Opmerkingen

Rolstoelvriendelijk: Ja

Website

https://www.hoogt.nl/films/cinecuisine-big-night-italiaanse-film-eten-muziek/