SAHMERAN Oriëntaalse Dans & Workout

GRATIS Oriëntaalse Dans & Oriëntaalse Workout Workshop en demonstratie, 6 OKTOBER a.s.

3 oktober 2012 18:38 | Aangeboden

Op 6 oktober organiseert HISA een feestelijke wijkdag met een oosters tintje op de Laan van Nieuw Guinea in Utrecht-West. 
Dit alles gebeurt onder de naam: Oost in West! 
De wijkdag is een feest voor jong en oud met muziek, kunst en cultuur, marktkramen en natuurlijk lekker eten.

Samen met leerlingen zal dansdocente Sevim Ilgün op deze dag een prachtige Noord-Afrikaanse Rai-dans laten zien. Zij zullen dansen op populaire en energieke Arabische muziek. Mis deze demonstratie niet!

Hier een impressie van deze dans: http://www.youtube.com/watch?v=2_4mHvAlDyQ


Meteen na de demonstraties Oriëntaalse dans zal Sevim een speciaal samengestelde workshop geven, waaraan het publiek kan meedoen. Deze workshop zal een mix worden tussen de Oriëntaalse dans- en workoutlessen die Sevim geeft bij Het Wilde Westen. 

Na een korte warming up zal Sevim wat technieken uit de Oriëntaalse dans behandelen. Daarna zullen we met zijn allen de “Godinnendans” van Sahmeran instuderen. Eerst worden dus de technieken en combinaties apart geoefend en dan wordt de dans een paar keer herhaald. 

u als publiek bent zeker uitgenodigd om mee te doen! 

Over de docente 
Dansdocente Sevim Ilgün geeft sinds vorig jaar wekelijkse Oriëntaalse dans- en workoutlessen bij Het Wilde Westen. Sevim is van Turkse afkomst en is opgegroeid in Lombok. Dans is haar passie. Omdat Sevim goed thuis is in Lombok vindt ze het erg leuk om lessen te geven bij Het Wilde Westen: op die manier kan ze iets terugdoen voor de wijk. Ze wil graag vrouwen uit allerlei culturen met elkaar in contact brengen via haar lessen. 

Sahmeran 
Sevim Ilgün heeft haar dansschool de naam Sahmeran Dans gegeven. Sahmeran is een Turkse mythologische figuur. Zij is half vrouw, half slang. Ze staat bekend om haar kennis van vele verhalen over de menselijke wijsheid. Veel bewegingen in de Oriëntaalse dans zijn geïnspireerd op de bewegingen van de slang. De slang symboliseert wijsheid, lenigheid, onsterfelijkheid en kracht. 

Ook zin gekregen om te gaan dansen bij Sevim? 
Oriëntaalse Dans: http://www.hetwildewesten.nl/curs... 
Oriëntaalse Workout: http://www.hetwildewesten.nl/curs... 
Website: http://sahmerandans.blogspot.nl/ 

 

 

 

 

Contact

T 06 19 30 91 94

M Sahmerandans@gmail.com

W http://sahmerandans.blogspot.com/

Adres
Frans Schubertstraat 30
3533 GW Utrecht Utrecht

Genres