Lady Singer Rachima

Biografie Lady Singer Rachima

Rachima Blondeel Timmerman alias Lady Singer Rachima werd op 2 oktober 1974 in Scheveningen geboren. Haar jeugd bracht zij door in Den Haag waar zij tot op heden nog woonachtig is.

Van  jongs af aan heeft voor haar de muziek, zang en dans een grote rol gespeeld. Als 4 jarig meisje danste en zong zij voor de spiegel al de hits van Abba "Dancing Queen", "Mamma Mia" mee. Haar eerste bioscoopfilm was Grease.

Vanaf haar 6e volgde Rachima klassieke balletlessen. Later ook jazzballet en showballet. Op haar 8ste kreeg zij van haar moeder haar eerste akoestische gitaar. Rachima kreeg gitaarles van Jan Bloois, die destijds was verbonden aan muziekschool Zwaag in Den Haag. Dit heeft zij allemaal tot haar 16e gedaan.

Zingen is nog steeds een grote passie van Lady Singer Rachima. Zangles heeft ze echter nooit gehad. Wel zat zij een tijdje in de schoolband van haar middelbare school, zong ze af en toe mee in de band van haar neven en trad zij verschillende malen op als zangeres op diverse familiefeesten.

Door haar studie toerisme, rechten, recreatie en management moest zij de muziek, het zingen en het dansen helaas op een laag pitje zetten.

Tijdens haar stageperiode van 8 maanden in Rosas (Costa Brava, Spanje) ontmoette zij in 1996 Jordi Rubau Solà, huismuzikant van het hotel waar zij stage liep. Met hem verzorgde zij als zangeres een gedeelte van de wekelijkse muziekavond van het hotel. Na haar stageperiode hebben Jordi en Lady Singer Rachima samen nog een aantal dingen op muzikaal gebied gedaan.

Eenmaal weer terug in Nederland werkte Lady Singer Rachima 10 jaar voor de touroperator Hotelplan. Haar carrièremove naar de advocatuur maakte ze in 2007. Tot op heden is Lady Singer Rachima werkzaam als juridisch secretaresse / paralegal op een middelgroot advocaten en notarissen kantoor in Den Haag.

De passie voor de muziek, het zingen en het dansen is echter altijd gebleven.

Op 29 september 2013 ontmoette Lady Singer Rachima op een Kumpulan (Indisch muziek/dansfeest) in de Bilt zanger, entertainer, pianist en toetsenist Eugène Simon. Een leuk gesprek volgde en niet veel later werd er besloten om samen de muziek weer op te pakken. Dit resulteerde in het duo Eugène & Rachima Somos Novios.

Eugène en Lady Singer Rachima hebben  als duo inmiddels al diverse optredens mogen verzorgen o.a.

- Nhube (NH) hotel WTC Den Haag
- Mercure hotel Nieuwegein
- Carlton President hotel Maarssen
- Restaurant El Barco Latino Zeist
- Landgoed Schakenbosch  
  Leidschendam
- Braderie Winkelcentrum De 
  Rompert Den Bosch
- Zorginstelling Careyn Rosendael
  wijk Overvecht in Utrecht
- Restaurant Fly Innn Hilversum
- Restaurant Nikos Utrecht (Zuilen)
- Diverse besloten en privé feesten
- NH Atlantic Hotel Kijkduin

Kijk u ook eens naar:

Facebookpagina Lady Singer Rachima of wordt lid van de besloten Lady Singer Rachima Fanclubgroep op Facebook als u graag de muzikale ontwikkelingen van deze Indische zangeres wilt blijven volgen.

Of surft u gerust naar de website:
www.ladysingerrachima.com
Lady Singer Rachima