Marjon

Stefanus zoekt vrijwilliger voor de ochtenden

22 december 2016 16:16 | Gevraagd

ZIMIHC theater Stefanus zoekt actieve vrijwilliger!

Kunst in je leven stimuleert creativiteit in de samenleving, zorgt voor positief individueel en collectief welbevinden, het is goed voor de intellectuele ontwikkeling en het verbindt mensen met elkaar. Maar het is bovenal leuk om te doen en het zit, als je goed kijkt, in ons dagelijks leven verweven.

ZIMIHC wil zoveel mogelijk mensen die aan kunst doen een plek bieden. We doen dat door een fysieke ruimte te bieden, mensen te adviseren en door drempels weg te nemen.

Met drie theaters in drie wijken bieden we op wijkniveau de mogelijkheid om kunst te beleven. Het projectteam van ZIMIHC initieert festivals en evenementen.

Direct en persoonlijk contact staat voorop. Creatieve talenten bepalen zelf hun weg en ZIMIHC helpt ze daarbij door het bieden van faciliteiten op verschillende niveaus. 

ZIMIHC theater Stefanus

Profiel: grote multifunctionele theaterzaal voor multidisciplinaire uitvoeringen, projecten en evenementen, repetitie,- en vergaderruimte, flex-werkplekken en cultureel lunchcafé.

ZIMIHC theater Stefanus staat in Overvecht. Er wordt gewerkt met dezelfde formule van projectmatig werken als op de andere ZIMIHC locaties met, door en voor wijkbewoners. Bewoners uit alle lagen van de bevolking worden betrokken bij de ontwikkeling tot een herkenbare plek in de wijk en de stad waar culturele activiteiten plaats vinden.

Sleutelbegrippen zijn daarbij: vraag gericht, diversiteit in de ruimste zin van het woord en cultureel ondernemen. Hierdoor ontstaat het signatuur van ZIMIHC theater Stefanus die in de uitwerking gebaseerd is op 5 pijlers : wijkprogrammering voor en door; wijk- en stedelijke initiatieven die worden uitgevoerd met ondersteuning van ZIMIHC en vrijwilligers; programmering amateurkunst; zaalverhuur en aanvullende horeca onder de noemer Bij de Steef!

ZIMIHC biedt een gemotiveerde vrijwilliger de mogelijkheid om ervaring op te doen in deze setting

Gastvrouw-gastheer bij cultureel lunchcafé Bij de Steef!

Het cultureel lunch café is op werkdagen open van 9.00 – 14.00uur. Bij de Steef! vindt plaats in de foyer van het theater en biedt een ontmoetingsplek aan buurtbewoners, flexwerkers en amateurkunstenaars. Het eetcafé wordt gerund door 2 enthousiaste jonge ondernemers. Bij de Steef! biedt aan schilders en fotografen een expositieplek en een pop-up plek voor creatieven.

ZIMIHC is op zoek naar een pro actieve gemotiveerde vrijwilliger die het gezicht wil zijn van die ochtenden, die gastvrijheid hoog in het vaandel heeft, die een eigen sfeer kan neerzetten en die het leuk vindt om de verantwoordelijkheid naar zich toe te trekken.

Enige ervaring met catering en barwerkzaamheden is een pré. Affiniteit met kunst en cultuur is wenselijk.

Gewenste ingangsdatum: 9 januari 2016.

Zie voor meer informatie over ZIMIHC op www.zimihc.nl

Of neem contact op met Linn den Hollander via l.denhollander@zimihc.nl

 

Contact

T 030-2762526/ 06-13458235

M m.vanlaarhoven@zimihc.nl

Adres
Bouwstraat 55
3572 SP Utrecht

Genres