Pollination

Pollination ontstond toen een viertal Utrechters uit de muziek- en festivalscène bespraken hoe lastig het is voor alternatieve bands om een goed podium te krijgen.

Enige ervaring in het organiseren van evenementen en een netwerk van DIY bands was al aanwezig, waardoor in 2010 een eerste evenement in de vorm van een festival (dB's Utrecht - 4 april & Hall of Fame, Tilburg - 5 april) al snel een feit was.

Inmiddels groeide het netwerk met een moordend tempo en stond er een tweede festivalronde met evenementen in Utrecht (dB's) Nieuwerkerk a/d IJssel ('t Blok) en Castricum (de Bakkerij) op het programma. Het festival is het paradepaardje van Pollination die naast het festival ook losse evenementen organiseert, tours opzet, artiesten met elkaar in contact brengt, en samenwerkt met labels, boekings-bureaus, podia en andere mensen en bedrijven in de culturele sector.

Pollination is er om bands onderling te laten samenwerken, elkaar te inspireren, jammen, en op te treden. Naast onze muzikale focus betrekken wij ook andere artistieke uitingen in onze activiteiten en voor de bezoeker en muziekliefhebber schotelt Pollination de nieuwste acts voor uit binnen- en buitenland.

Het doel is om een netwerk op te zetten, te laten groeien en in stand te houden waarbij de DIY spitit hoog in het vaandel staat of, zoals de organisatie het liever noemt, de DIT spirit (Do It Together). Door samen te werken en tegelijkertijd artistieke vrijheid aan te moedigen blijft de artiest onafhankelijk terwijl Pollination de partijen screent om de kwaliteit te waarborgen voor hetgeen zij naar buiten brengen onder hun naam.

Momenteel is Pollination bezig met het schrijven van statuten om Stichting Pollination te worden.

Don't be afraid to Pollinate!