Pieten Coordinator

Ook dit jaar zal Sinterklaas met al zijn Pieten aankomen in Utrecht. De Utrechtse intocht is gepland op zondag 13 november. Het duurt nog enkele weken. Toch zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. Om er net als voorgaande jaren weer een groot feest van te maken zijn we op zoek naar heel veel Pieten. Heb jij ook zin om mee te komen helpen als Piet?

Pepernoten en gezelligheid

Net als voorgaande jaren komt Sinterklaas met de boot binnen op de Bemuurde Weerd. Hier wachten duizenden kinderen de Sint en Pieten op. Na de ontvangst bestijgt Sinterklaas zijn paard en gaat hij in een feestelijke optocht naar het Domplein. De hele middag zorgen de Pieten voor een groot feest en heel veel pepernoten voor alle kinderen.

Als jij je wilt inschrijven als Piet voor de intocht op 13 november, kun je bijgaand digitaal formulier invullen en verzenden. Omdat we 'maar ' 180 Pieten nodig hebben, zijn de plaatsen beperkt. Voor de zomervakantie is de inschrijving ingegaan voor mensen die al eerder Piet waren, daar zijn al veel reacties op gekomen. Vanaf nu is de inschrijving open voor iedereen. Reageer dus snel want vol = vol! Klik HIER om je in te schrijven.

Kostuum

Omdat we dit jaar de intocht meer diversiteit willen geven, kijken we graag naar mogelijkheden voor alternatieve Pieten kostuums. Heb je een leuk kostuum thuis hangen? Geef dit dan aan op het formulier, wij horen het graag!

Extra hulp

Ook kunnen we nog extra hulp gebruiken in de periode voor de intocht. Bijvoorbeeld om te flyeren of Pieten te schminken. Tevens zijn we op zoek naar handige mensen, die kunnen helpen decorstukken te bouwen. Alle hulp is welkom. Op het inschrijfformulier kun je zien waar we extra hulp bij nodig hebben en kun je aangeven of je mee wilt helpen. Wil je wel helpen, maar geen Piet zijn, mail dan naar pico@intochtutrecht.nl<u>.</u> Of ken je iemand anders die hiermee wil helpen, laat het ons weten!

Pietendag

Op zaterdagmiddag 22 oktober organiseren we van 13 tot 16 uur een kennismakings- en oefendag voor alle Pieten. Als Piet is het belangrijk dat je weet hoe de invulling van de intochtdag is en wat er van je verwacht wordt. Bovendien is het erg leuk om jouw mede-Pieten alvast te leren kennen. Ook als je al eerder Piet bent geweest is het belangrijk dat je erbij bent. Jij kunt dan anderen helpen! Kun je hierbij niet aanwezig zijn? Dan is het helaas niet mogelijk om als Piet deel te nemen aan de intocht.

Roetveeg Piet

Vorig jaar hebben we de roetveeg piet geïntroduceerd, en dit jaar willen we het aantal vergroten. Als je je aanmeldt als Piet houdt dat in dat je het hiermee eens bent en bereidt bent om, wanneer nodig, roetveeg piet te worden.

Als je nog vragen hebt, kun je natuurlijk contact met ons opnemen via pico@intochtutrecht.nl.

Hartelijke groet van de Pietencoördinator alias de Pico

(Marco, Helen, Marijke & Mandy)

 

Link aanmeldformulier:
https://docs.google.com/forms/<wbr/>d/e/1FAIpQLSfcwmktCloloLmmVBWh<wbr/>vCDK-El5_<wbr/>VZp7g5k2g9Sf7jccWdJ8A/viewform<wbr/>?usp=send_form

Contact

M pico@ssou.nl

W http://www.intochtutrecht.nl/

Adres
pico@ssou.nl
3581 PZ Utrecht

Genres