Festival Utrecht over Utrecht

Inschrijven Festival Utrecht over Utrecht

11 januari 2013 14:25 | Aangeboden

Zevende editie Film, Foto & verhalen Festival ‘ Utrecht over Utrecht’ 

Utrecht – Crisis of niet. Het jaarlijkse Festival ´Utrecht over Utrecht´gaat ook in 2013 gewoon door. Compacter, maar even toegankelijk als altijd. Het festival is nog altijd het enige provinciale podium in Utrecht voor amateurkunstenaars, die hun eigen  woonomgeving in beeld willen brengen door middel van film, foto, een gedicht of een verhaal. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en beloont de beste bijdragen met aantrekkelijke geldprijzen. Inschrijven kan op www.utrechtoverutrecht.nl.

Het jaarthema is dit keer  ‘Niets is was het lijkt’.

‘ We koppelen elk jaar een thema aan het festival,’ legt Liane Stelling van het Festival ´Utrecht over Utrecht´ uit. Dat geeft mensen richting bij het kiezen van hun onderwerpen. Ook levert zo’n thema wellicht bijzondere interpretaties op.’

Het festival beleeft zijn hoogtepunt op zondag 9 juni 2013. Dan vindt in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht de finale plaats. Op deze dag zijn de werkstukken van vele deelnemers te zien, die na beoordeling door de vakjury de eerste selectieronde hebben gehaald. Ook dingen de winnaars van de zusterfestivals ‘ Amersfoort over Amersfoort’  en ‘Bunnik over Bunnik’  mee.  

Het festival begint om 11.30 uur. In vier blokken van 60 minuten worden de genomineerde inzendingen in de vier categorieën film, foto, gedicht en verhaal aan het publiek gepresenteerd. Tussen 17.00 en 18.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Behalve de presentaties is er ook een aantrekkelijk randprogramma met o.a. een Poetry Slam Battle en rondvaarten met de gedichtenboot.

 

Contact

M info@utrechtoverutrecht.nl

W http://www.utrechtoverutrecht.nl/

Adres
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht Utrecht