LeukUtrecht

RTV Utrecht zoekt voor de nieuwe cultuursite site LEUK UTRECHT enthousiaste verslaggevers, schrijvers, filmers, interviewers.

12 november 2013 10:53 | Gevraagd

RTV Utrecht zoekt voor de nieuwe cultuursite site LEUK UTRECHT enthousiaste verslaggevers, schrijvers, filmers, interviewers.  Kortom mensen die het leuk en belangrijk vinden om als vrijwillige cultuurjournalist de cultuur te verslaan en artikelen te schrijven over professionele- en amateurkunst en/of cultuurhistorische evenementen in stad en provincie.

Het is ongelooflijk en om boos van te worden: dat er politici zijn die zeggen dat "cultuur niets waard is"! En dat terwijl er, in onze provincie alleen al, honderdduizenden mensen zijn die ontzettend veel plezier beleven aan culturele activiteiten. Waarom horen we daar nooit van? Ook de regionale pers laat het wat dat betreft afweten. Wat we te lezen krijgen bestaat maar al te vaak uit agendaberichten en reclameachtige vooraankondigen geschreven door publiciteitsmedewerkers van de makers. En het culturele aanbod staat niet in verhouding tot de berichtgeving. Er gebeurt zo veel in onze provincie.

 

De cultuursite Leuk Utrecht van RTVU is het antwoord op het cultuurpessimisme van de overheid die met subsidiestops de cultuur de nek lijkt om te draaien. Leuk Utrecht laat de mensen die plezier beleven aan cultuur wel aan het woord. De politici hebben het weliswaar voor het zeggen. Maar als wij, de mensen die cultuur een warm hart toedragen, niets van ons laten horen, denken de Kamerleden dat ze nog gelijk hebben ook. Niet dus! We hebben jullie hard nodig om dat tegengeluid te laten horen. En we gaan dat niet doen  door te schreeuwen maar 'gewoon' door te vertellen wat we aan cultuur hebben. Hoe cultuur ons kan verrassen, ontroeren, doet nadenken, verwarren, troosten, blij of gelukkig kan maken, onze gevoelens woorden geeft. Over dat wat cultuur waard is, dus. 

 

Aanmelden

Geïnteresseerd en wil je meedoen? Stuur een mail naar leukutrecht@rtvutrecht.nl met als onderwerp: Cultuurplezier

En vergeet niet in de mail te vermelden waar je interesse naar uit gaat. 

 

Contact

M mail@henkroozeboom.nl