Lava RTV Utrecht

Lava, het kunst- en cultuurprogramma van Regio TV Utrecht, is vernieuwd. Dit programma is vanaf 6 november te zien en wordt gepresenteerd door de Utrechtse schrijver Ronald Giphart.

Het programma Lava bestaat uit drie vaste onderdelen. Zo ontdekt Ronald Giphart in het onderdeel “Giph-Art” zijn talenten samen met Utrechtse kunstenaars. Hoe goed kan Giphart een naaktmodel tekenen?

Inwoners van de provincie Utrecht krijgen in Lava de unieke kans om kunst uit hun huiskamer komend voorjaar te exposeren in het Centraal Museum. In het onderdeel “De Kunstophaaldienst” wordt een zoektocht gestart naar bijzondere kunstobjecten uit Utrechtse huiskamers. Lava is op zoek naar kunstobjecten waar een persoonlijk verhaal achter zit. Van Rembrandt tot oma’s borduurwerk; alles mag! De enige voorwaarde is dat het kunstobject niet door de aanmelder zelf gemaakt is. De mooiste, grappiste, ontroerendste kunstobjecten met bijbehorend verhaal verdienen een plekje in de exclusieve Lava tentoonstelling. Mensen kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar lava@rtvutrecht.nl of te bellen naar de redactie: 030-2737007.

In het onderdeel “Expo” wordt op zoek gegaan naar alles wat er aan kunst en cultuur is in de provincie Utrecht. Lava volgt professionele kunstenaars die een actuele voorstelling geven of een expositie houden. Dit loopt uiteen van een fototentoonstelling tot een optreden van een groep Afrikaanse trommelaars. Expo houdt de kijker op de hoogte van de actuele kunst- en cultuuractiviteiten.

Lava is bedoeld voor iedereen die op de hoogte wil blijven van kunst en cultuur in de provincie Utrecht. Van dans tot fotografie, van zang tot architectuur; Lava is divers!

Opzet van Lava

Lava, gepresenteerd door Ronald Giphart, is vanaf 6 november te zien bij Regio TV Utrecht. Iedere uitzending zal ongeveer 13 minuten duren. Daarin komen iedere week de vaste onderdelen aan bod. Lava zal elke donderdag te zien zijn bij Regio TV Utrecht om 18.10 uur (hh. elk uur om 10 over het hele uur). Lava is ook elke vrijdag te zien op Stads TV Utrecht om 19.10 (hh. elk uur om 10 over het hele uur).

Lava kunt u ook online bekijken. Ga naar onze site www.rtvutrecht.nl en klik op het kopje 'Audio', daar vindt u ook Lava.

lava@rtvutrecht.nl

www.rtvutrecht.nl

Contact

T 030 - 2737007

M webmaster@rtvutrecht.nl

W http://www.rtvutrecht.nl/

Adres
Hengeveldstraat 29
3572 KH Utrecht

Genres