Kunstcentrum Kijkoor

Als kort openingsmoment schilderde minister Edith Schippers van VWS  samen met  kunstenaar Appie Prinsen een oor op het speciale Kijkoor beeld van kunstenaar Wouter Stips op zaterdag 28 mei. Minister Edith Schippers toonde zich bijzonder enthousiast over het nieuwe centrum, ‘een geweldig gebouw om prettig in te werken, wat een kunstzinnigheid’. Wouter Stips droeg een speciaal voor Kijkoor gemaakt gedicht voor waarna honderden bezoekers uitwaaierden naar de ateliers van Kijkoor waar kunstzinnige cliënten klaarstonden om gezamenlijk aan de slag te gaan. Verven, kleien en textiel bewerken onder de bezielende leiding van de Kijkoor cliënten, bijgestaan door deskundige begeleiders. Er werden tientallen kunstwerken verkocht en de winkel moest regelmatig worden aangevuld met kunstzinnige producten.

Gezien het grote aantal belangstellenden voor de openingsvoorstelling van de theatergroep werd het voorproefje van ‘Tem de Koning’ tweemaal uitgevoerd.

De ruim 1200   bezoekers kregen een speciaal samengesteld tasje mee met een cadeautje van de kunstzinnige cliënten en het nieuwe foldermateriaal over de samenwerkingsmogelijkheden. Kijkoor is een onderdeel van Sherpa, die mensen met een beperking ondersteunt. Sherpa catering vertoonde zijn kunsten op het gebied van gastvrijheid en zorgde de hele dag voor de toegestroomde visite uit de regio.

  

 

 

Contact

T 035 5395222

M skarsten@ziggo.nl

W http://www.kunstcentrumkijkoor.nl/

Adres
Eikenlaan 4
3755 CP Eemnes

Genres