Kamerkoor Decamerone

Decamerone is een Utrechts Kamerkoor (18 leden), dat a cappella koorwerken zingt. Ons repertoire bestaat uit oude muziek en muziek uit de 19e en 20e eeuw.

Decamerone staat onder leiding van dirigente Ulrikke Reed Findenegg. Zij studeerde schoolmuziek in haar geboorteland Noorwegen; daarna vervolgde ze haar studie in Hongarije met muziekpedagogiek, zang en directie. Vervolgens studeerde ze koordirectie aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht. 

Tweemaal per jaar organiseren wij een concert in eigen beheer, deze concerten zijn toegankelijk voor iedereen. De programma's zijn meestal thematisch van opzet. Om een beeld te geven: het laatste concert, in de Pieterskerk, bestond uit Italiaanse en Engelse madrigalen uit de 16e en 17e eeuw. Het concert daarvoor bestond uit Spaanstalige muziek uit Andalusië en Zuid-Amerika. Kijk voor een groter overzicht anders eens op onze website!

Daarnaast zingen we in het kader van uiteenlopende evenementen. Zo namen we onlangs deel aan het Kadeconcert tijdens een Culturele Zondag en binnenkort treden we op in enkele locaties die geopend zijn tijdens Open Monumentendag. In 2012 staan we geboekt in de amateurserie in de Pieterskerk in Utrecht.

We repeteren elke maandagavond in de Dominicuskerk in oog in Al en we hebben plaats voor een alt!!!!

voor info:030-2671777

Contact

T 030-2671777

M info@kamerkoordecamerone.nl

W http://www.kamerkoordecamerone.nl/

Adres
Magelhaenlaan 2
3526CH Utrecht

Genres