Intra Mintra Utrecht

De woorden Intra Mintra zijn de eerste woorden die de indiaan spreekt als hij eindelijk zijn zwijgen doorbreekt, in One Flew over the Cuckoos Nest. Dit was de eerste productie van Intra Mintra. In het verleden speelde Intra Mintra een klassiek repertoire zoals stukken van Albee, Lorca, Pirandello en Ibsen. Een aantal seizoenen legde Intra Mintra zich toe op Nederlandse stukken, van bijvoorbeeld Judith Herzberg, Hugo Claus en Karst Woudstra.

Dit jaar bestaat Intra Mintra 25 jaar! Intra Mintra viert dit jubileum met het festival van het Weerzien. Het Utrechtse theater de Berenkuil is op zaterdag 6 en zondag 7 juni een broeinest van totaaltheater: happies, sappies, ervaringstheater, workshops en vier korte voorstellingen: Het laatste Kievitsei, Komen en Gaan, Bankstel & Roest. Zie www.intramintra.nl voor meer informatie over het festival.

De groep heeft een kern van spelende leden en basisleden, enthousiaste krachten voor decor, kleding, fotografie en vormgeving, en werkt met een vaste technicus. De regie word gedaan door professionals, die in principe om de twee jaar wisselen.

Intra Mintra vindt het belangrijk gemotiveerde mensen in huis te halen die kwaliteitsverbetering hoog in het vaandel hebben. Om bij Intra Mintra spelend lid te worden, moet je auditie doen. Aan het begin het theaterseizoen zijn er audities, en soms ook gedurende het jaar. Om de wachttijd tot een auditie in te vullen kun je basislid worden. Je wordt dan uitgenodigd voor openbare repetities en het spelweekend, en krijgt de Nieuwsbrief. Basisleden werken achter de schermen mee aan producties. Ook spelende leden die een jaartje willen overslaan worden in de regel basislid.

Contact

M jbokhove@hetnet.nl

W http://intramintra.wordpress.com/

Genres