Ines Leijen Muziekprodukties

Armeens muziekproject zoekt koorzangers en muzikanten

2 december 2011 14:06 | Gevraagd

ARMEENS MUZIEKPROJECT

Centraal in het programma staat het Armeens Oratorium van Khachatour Avedissian. Deze Armeense componist schreef hett Oratorium in 1985 ter nagedachtenis van de genocide van 1915. De verschrikkelijke gebeurtenissen uit die tijd zijn nauwelijks te bevatten. Toch komen ze tot uiting in dit aangrijpende werk. Maar ook zullen traditionele Armeense liederen aan bod komen. De Armeense muziek kenmerkt zich door rijke, versierde melodielijnen ondersteund door interessante harmoniën. De meeslepende muziek treft niet alleen Armeniërs in het hart, het laat geen mens onberoerd.

VOOR WIE BESTEMD?

Voor enthousiaste koorzangers en orkestleden ie er plezier in hebben om zich projectmatig in te zetten.

Het koor zingt vierstemmig en zal bij vier repetities en het slotconcert begeleid worden door het orkest. Er wordt verwacht dat je reeds enige koorervaring hebt. Je hoeft niet van blad te kunnen zingen, hoewel er wel met partituren gewerkt wordt.

Voor het orkest zoeken we gevorderde strijkers, mandoline, akkordeon, clarinet en eventueel een slagwerker en een chevy-speler. Als Ines je nog niet kent wordt er een kleine auditie gevraagd.

PROGRAMMA

Er zal worden gerepeteerd van 20:00 – 22:30 in Parnassos, Kruisstraat 201 in  Utrecht.

<u>Koor: </u>Repetities staan gepland op 20+27 januari, 3+10+17 februari, 2+16+23+30 maart, 13+20 april.

<u>Orkest: </u>Repetities staan gepland op 26 januari, 9+17 februari, 16 maart, 13+20 april.

Vier maal repeteert het koor en het orkest dus samen en de generale repetitie is op 20 april 2012. Er wordt afgesloten met een indrukwekkend optreden voor vrienden, familieleden en geïnteresseerden op zaterdagavond 21 april 2012 in een kerk in Utrecht.

WORKSHOPLEIDER

Ines Leijen is dirigente van o.a. een Balkanorkest, een reiskoor en een Nederlandstalig popkoor. Als muzikant speelt zij salsa, jazz en ‘gipsy’. Ook geeft zij cursussen en workshops o.a. voor Buitenkunst, Stichting Volksmuziek. Haar workshops zijn doelgericht: de groep kan aan het eind een stuk muziek of een lied uitvoeren. De activering, het plezier en de onderlinge samenwerking zijn aspecten van het instuderen.

INTERESSE?

Voor het Armeense muziekproject zijn de kosten:

€ 200,- voor koorzangers

€ 130,- voor orkestleden

Contact

T 06-50605915

M koorproject@euronet.nl

W http://www.inesleijen.nl/

Adres
Cantondreef 11
3564 LK Utrecht

Genres