Studio HENKE

Studio HENKE is een kledingontwerp en –creatie atelier waar mode wordt ontworpen en vervaardigd en voornamelijk aan de independent label HENKE wordt gewerkt.  

HENKE is een reconstructed kledinglijn; bestaande kleding wordt omgetoverd in een nieuw model en vaak een ander draagdoel krijgt. Kledingstukdetails krijgen een nieuwe functie, maar zullen herkenbaar zijn in het kledingstuk. Het uitgangspunt: Wees uniek, wees origineel, wees jezelf met zorg voor de wereld!

Elk item is anders door gebruik van verschillende stoffen, keuze aan kleurstellingen en de vorm van het oorspronkelijke kledingstuk. De kledinglijn komt in de maten 36 t/m 42. En wordt vervaardigd in de Studio of i.s.m. een sociaal atelier.

Elk seizoen (lente/zomer & herfst/winter) krijgt de collectie een aantal nieuwe stuks en wordt er gezocht naar een nieuw uiterlijk van bestaande modellen. Geen tijdelijke trends, maar een meegroeiende collectie. Zowel in uiterlijk, maar ook in techniek.

Het uitgangspunt: Wees uniek, wees origineel, wees jezelf! Elk kledingstuk is de enige in zijn soort. Dit kan in vorm en/of stof zijn. Studio HENKE gaat uit van de eigenheid van de drager en niet vanuit een snelle trend of laatste modegril. De kleding van Studio HENKE wordt gekenmerkt door een helder silhouet; eenvoudig en tijdloos met een verrassende twist. Daarnaast heeft Studio HENKE een voorliefde voor oude patronen en het kleermakersvak. Een jasje uit de jaren ’20 of een jurk uit de jaren ’50 kan op aanvraag vervaardigd worden.

Het reconstrueren van bestaande kleding kan ook met uw eigen kleding waar u geen afstand van kan doen: zo kan die prachtige zijde gala outfit uit jaren 80 een nieuw draagbaar setje worden, het zondagse pak van opa een jumpsuit en moeders jaren 70 jurk een hippe jurk van nu.

Contact

T 033-4451868

M tasjha@yahoo.com

W http://studiohenke.com/

Genres