Fotoclub 'De Broederschap' Vleuten

Fotoclub “De Broederschap” is een actieve vereniging bestaande uit circa 30 enthousiaste hobby fotografen uit Vleuten en omliggende plaatsen.

De naam van de fotoclub “De Broederschap”is ontleend aan de Broederschaphuisjes in het centrum van Vleuten waar in 1972 de vereniging werd opgericht. In ons 40 jarig bestaan hebben we al veel veranderingen op gebied van de fotografie meegemaakt. In tegenstelling tot wat de naam suggereert hebben we veel jonge en vrouwelijke leden.

De clubavonden worden twee keer per week op een maandagavond gehouden in Sociaal Cultureel Centrum “De Schakel”te Vleuten, Schoolstraat 11. We bespreken daar o.a. foto’s van de leden met elkaar, er komen speciale gastsprekers en wij organiseren diverse fotowedstrijden.

Naast de algemene clubavonden zijn er ook diverse werkgroepen actief zoals de portretgroep, natuur en landschapsgroep.

Elk jaar maken we een programma met verschillende activiteiten. Zo proberen we elkaar positief te stimuleren. Ook nieuwe ontwikkelingen zoals architectuurfotografie, straatfotografie en Urbanfotografie komen aan de orde.

Twee keer per jaar organiseren wij een foto Clubtocht. Daarnaast geven wij elkaar allerlei tips over het bezoeken van fototentoonstellingen.

Ons clubblad “Kontaktdruk” verschijnt drie/vier keer per jaar met naast verenigingsnieuws ook veel verslagen en foto’s van de clubleden.

Iedere twee jaar wordt een grote expositie van het werk van de leden georganiseerd.

Onze club is aangesloten bij de fotobond. Regelmatig wordt deelgenomen aan de door de bond uitgeschreven wedstrijden. Hierbij zijn door verschillende leden al prijzen/ nominaties in de wacht gesleept.

 

Cursus

Jaarlijks wordt door ons een Cursus fotografie georganiseerd voor beginnende fotografen. Niet alleen de techniek van de camera komt daarbij aan de orde maar er is wordt ook aandacht besteed aan compositie en digitale fotobewerking. Betreft een cursus van 6 avonden, 1 keer per maand.

 

Belangstelling:

Het leuke is dat je je hobby deelt met een ander die je ook regelmatig kunt raadplegen als je vastloopt met je onderwerp of de techniek. U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend een paar clubavonden mee te maken alvorens u besluit lid te worden.

Belangstelling: neem contact op met de secretaris van de club e mail: secretaris@debroederschap.eu


Publicaties van Fotoclub 'De Broederschap' Vleuten:

Contact

T 030-6776690

M secretaris@debroederschap.eu

W http://www.debroederschap.eu/

Adres
Multatulistraat 13
3451 AP Vleuten

Genres