Fortuna Oude Muziek in Context

Na de succesvolle cursussen rond Franse Ars Nova en de Italiaanse 14e eeuwse componist Francesco Landini, start Stichting Fortuna in september 2007 een cursus rond één van de grootste muzikale genieën van de Lage Landen: Guillaume Dufay ( Cambrai ca. 1400 – 27 november 1474)

Dufay is een fascinerende figuur die van koorjongen in de kathedraal van Cambrai (Kamerijk) opklom tot zanger aan de pauselijke kapel, werkte voor de befaamde familie Malatesta in Pesaro, en aan het kunstminnende hof van Savoye. Deze kleurrijke en avontuurlijke carrière is terug te vinden in de prachtige muziek die hij heeft nagelaten, van het beroemde en monumentale Vergene Bella op een tekst van Petrarca, tot frisse nieuwjaarsliederen zoals Ce jour de l’an. Die artistieke veelzijdigheid maakt Dufay tot misschien wel de grootste en meest vernieuwende componist van de Lage Landen op de grens van middeleeuwen naar renaissance.

Voor iedereen die zelf dit prachtige repertoire wil ontdekken, start Stichting Fortuna in september 2007 een cursus waarin niet alleen aandacht is voor de muziek van Dufay, maar ook uitgebreide achtergrondinformatie wordt gegeven over de componist in zijn tijd. De cursus vindt plaats in hartje Utrecht en wordt gegeven door Jacqueline Dubach, blokfluitiste en artistiek leider van ensemble Fortuna, een ensemble dat gespecialiseerd is in de uitvoering van Ars Nova. De cursus is voor blokfluitisten, strijkers (vedelspelers/gambisten), luitisten/gitaristen/vihuelaspelers en zangers. Ander instrumentarium in overleg. Ervaring is niet vereist, wel een redelijk speelniveau.

Bel of mail voor uitgebreide informatie en een aanmeldingsformulier: 030 - 251 82 45 of info@ensemble-fortuna.nl. Meer informatie over ensemble Fortuna en Jacqueline Dubach is te vinden op www.ensemble-fortuna.nl[/link] en op [link]www.dekamermuziekserver.nl/muziek/fortuna

Contact

T 030 - 251 82 45

M info@ensemble-fortuna.nl

W http://www.ensemble-fortuna.nl/

Adres
Oosterstraat 6B
3581 MK Utrecht

Genres