Fiori di Folia renaissance en barokdans Utrecht

Fiori di Folia is beschikbaar voor culturele evenementen, voor samenwerking in muziek- en muziektheaterproducties, voor historische banketten en feesten, voor fotoshoots, voor re-enactment evenementen, voor tv- en filmopnamen en meer.

Op basis van originele bronnen uit de 15 tot 18e eeuw worden gereconstrueerde of nieuwe gemaakte choreografieen ingestudeerd en uitgevoerd voor publiek.

Het kan daarbij gaan om theatraal programma met live muziek, om een thematisch programma (bv dans aan het hof van Lodewijk XIV) of om een beeld van dansgeschiedenis door de eeuwen heen. In principe kan voor elke gelegenheid in overleg een programma samengesteld worden. Neem dus contact op als je bepaalde wensen hebt!

Fiori di Folia staat onder leiding van de historische dans specialiste Dorothée Wortelboer en is in Utrecht gevestigd. De groep bestaat sinds 1994 en heeft inmiddels meegewerkt aan talloze producties en daarnaast een aantal eigen theatrale dansvoorstellingen gemaakt die op diverse plaatsen gespeeld zijn.


Publicaties van Fiori di Folia renaissance en barokdans Utrecht: