Theatergroep Falstaff

Theatergroep Falstaff zoekt acteurs en actrices!

13 maart 2013 16:32 | Gevraagd

Theatergroep Falstaff zoekt acteurs en actrices!

Theatergroep Falstaff maakt locatietheater. Met humor en vindingrijkheid biedt Falstaff jou klassieke verhalen met vernieuwende invalshoeken voor een verrassende ervaring.

 

Acteurs en actrices voor de voorstelling ‘Grieks’ te Utrecht

 (+/- 8 uur per week in de periode april t/m juni 2013)

 

Wie zoekt TG Falstaff?

TG Falstaff is nog op zoek naar twee toegewijde acteurs en één toegewijde actrice tussen de 20 en 35 jaar met enige toneelervaring, die zonder vergoeding met enthousiasme aan de nieuwe voorstelling ‘Grieks’ willen mee werken.

 

Wij vragen..

-      Enige toneelervaring.

-      Een samenwerking op vrijwillige basis.

 

Repetities & voorstelling

Het project voor de voorstelling ‘Grieks’ gaat van start op 28 maart door middel van een Kick-off. Op 2 april 2013 beginnen de repetities in Utrecht, die vervolgens elke dinsdag en donderdag tot de voorstellingsdata plaatsvinden.  De voorstelling worden gespeeld op 31 mei 2013, 1 juni 2013 en 2 juni 2013 in Utrecht.

 

Achtergrondinformatie

‘Grieks’ is een aflevering van een fictieve soapserie, live opgenomen in de kroeg. De klassieke conventies van een soap met zijn intriges, plot twists, onsamenhangende reclameaanprijzingen en natuurlijk een cliffhanger komen allen in ‘Grieks’ aan bod. Alle scenes worden gefilmd door twee camera’s en live op een doek geprojecteerd. Hiermee volgt het publiek een SOAP op beeld terwijl dit tevens tussen hen afspeelt. Het publiek wordt zo getransformeerd van toeschouwer tot figurant. Het acteerwerk van de SOAP wordt in ‘Grieks’ tevens flink op de hak genomen. Het overdreven spel waarbij de acteurs niet alleen spelen met het publiek, maar ook met een camera draagt hier aan bij.

 

De voorstelling ‘Grieks’ is gebaseerd op de klassieker Koning Oedipus van Sophocles, die in feite tevens een lange soapaflevering was. Voor onze voorstelling wordt dit bekende verhaal in een modern jasje gestoken.

 

Wij bieden:

-      Een leerzame rol in een vernieuwende voorstelling.

-      Ervaring met locatietheater.

-      Het vergroten van je persoonlijke netwerk.

-      Vooral een ontzettend gezellige tijd!

 

Onze procedure
Schriftelijke reacties kunnen tot en met 19 maart 2013 worden verstuurd naar ellen@tgfalstaff.nl. Aan de hand van de schriftelijke reacties wordt een selectie gemaakt wie er uitgenodigd worden op de auditie op donderdag avond 21 maart 2013.

 

Theatergroep Falstaff ziet jullie reacties graag tegemoet!

Contact

M ellen@tgfalstaff.nl

W http://www.tgfalstaff.nl/