DE STEEGZANGERS

Het Utrechtse koor de Steegzangers bestaat uit negentig zingende mannen en vrouwen. Kenmerkend voor de Steegzangers is het enthousiasme waarmee er vierstemmig wordt gezongen. De Steegzangers zingen Nederlandstalige liedjes: levensliederen en gouden oudjes maar ook hedendaagse muziek.

Ontstaan

De Steegzangers vonden elkaar in 1997 op initiatief van het buurthuis in de Utrechtse Zeven Steegjes, een bekend arbeiderswijkje uit het begin van de vorige eeuw. De eerste opzet was bescheiden; het koor zou bestaan uit bewoners van de zuidelijke binnenstad. Het enthousiasme dat de zangers uitstraalden tijdens de optredens zorgde al gauw voor nieuwe aanwas van buiten het stadscentrum. In de loop der jaren zijn de Steegzangers uitgegroeid van een levendige zanggroep, die vooral plezier heeft in het zingen, tot een koor dat het publiek weet te enthousiasmeren en te inspireren.

Repertoire

De leden van de Steegzangers zijn qua pluimage net zo uiteenlopend als het Nederlandstalige repertoire dat zij zingen. Zo zijn er zoetgevooisde liederen, stammend uit de eerste helft van de vorige eeuw, zoals Bloesem van seringen of Droomland. Deze mengen zich moeiteloos met maatschappijkritische teksten en bekende rockers uit de jaren zestig en zeventig zoals Vluchten kan niet meer en Kom van dat dak af. Ook hoort u met Laat me niet alleen, de vertaalde Franse chanson van Jaques Brel. Maar ook de Nederpop uit de jaren tachtig, toen het Goede Doel zong over de illusie die Vriendschap heet. Of het volkslied van de jaren negentig: 15 miljoen mensen. Ook het hedendaagse Nederlandse maakt onderdeel uit van het brede repertoire. Daarbij valt onder meer te denken aan de Dijk met Als het golft. Kortom: een gevarieerd programma.

Optreden

Het koor staat onder de bezielende leiding van dirigent Paul Krijnen en wordt begeleid door pianist Arthur Bouma. Anne-Marie Knippes zorgt voor een choreografie die de liedteksten tot leven brengt en de toehoorders meeneemt naar andere sferen. Het koor treedt ongeveer zeven keer per jaar op in Utrecht en omstreken. Een enkele keer trekken we verder het land in. Een optreden van de Steegzangers, is meer dan luisteren en kijken, maar gaat vooral ook over meemaken en meedoen.

10 jarig bestaan

De Steegzangers bestaan dit jaar tien jaar. Het hele jaar door staan onze optredens in het teken van de vier elementen: water, vuur, lucht en aarde. We sluiten het jubileumjaar af op maandag 2 juni met een optreden in de Stadsschouwburg van Utrecht.

Informatie

Voor meer informatie en/of boekingen, kunt u contact opnemen met Joke Rumathe 030-2657277 / joke.rumathe@gmail.com

We zingen voor iedereen die van Nederlandstalige liedjes houdt... voor jong en oud.

Wil je graag zingen bij de Steegzangers? Geef je op via:diannevanderveen@zonnet.nl

Contact

T 030-2333740

M marielou@orange.nl

W http://www.desteegzangers.nl/

Adres
Pelmolenplantsoen 1
3511 XZ Utrecht

Genres