De Bazuin Utrecht

Op 10 mei 1920 werd de Utrechtse christelijke Muziekvereniging De Bazuin opgericht. Tegenwoordig heeft de vereniging ruim 100 leden, waarvan ongeveer 50 bij het harmonieorkest spelen.

Een harmonieorkest bestaat traditioneel uit hout- en koperblazers en slagwerk.

Door de combinatie van deze instrumenten kan er een heel gevarieerd repertoire gespeeld worden: van klassiek tot straatmars, van jazz tot populair. Dit komt onder andere tot uiting in de diversiteit van de optredens. Zo begeleiden we kerkdiensten, lopen we mee met straatfestiviteiten en spelen we de wat moeilijkere concertstukken bij zittende optredens.

Nieuwe leden komen eerst even ‘snuffelen’ en spelen een paar keer mee; pas daarna, mogen ze een stukje voorspelen aan de dirigent. Maak je hierover vooral geen zorgen; het gaat om het bepalen van je niveau en of je ook echt op je plaats bent in het Harmonieorkest. We hebben immers meer groepen tot onze beschikking. Een beginnende muzikant kan terecht in het Beginnersorkest; kun je al een beetje musiceren, dan kom je in het Opleidingsorkest.

Voor slagwerk kun je terecht op de vrijdagavond in de Slagwerkgroep of de leerling-slagwerkgroep onder leiding van Rinus Verschoor.

Gezelligheid is een belangrijk onderdeel van De Bazuin. Bij de vereniging zijn veel sociale activiteiten als uitwisselingsweekenden met andere orkesten, een leerlingenweekend en de solistenavond waarop iedereen zijn of haar talenten kan laten horen. Het Harmonieorkest staat onder leiding van Joost Visser.

Contact

T +31302642080

M corrie.eshuis@gmail.com

W http://www.bazuinutrecht.nl/

Adres
postbus 3199
3502 GD Utrecht

Genres